TOP

Catwalks New York zomer 2013

De jeans&casual collecties voor zomer 2013 die vorige week werden geshowd tijdens de New York Fashion Week waren fris en sportief. Veel rood, wit en blauw, strepen, denim bermuda's, glanzende stoffen en sportieve invloeden zoals bomberjasjes en polokraagjes.

Diesel Black Gold

Diesel Black Gold toonde misschien wel de donkerste collectie, met veel zwart en wit. De look is sportief, met vloeiende, glanzende stoffen,  tape op broeken en riem-effecten op jurken. De prints zijn geïnspireerd op street art en graffiti.

DKNY 

Bij DKNY werd lichtblauwe denim gecombineerd met wit en zwart met zilver. Belangrijke items zijn de denim bermuda en het glanzende bomberjack. Het accent ligt op de heupen met heuptasjes en jeans met extra omslag bij de taille voor het omgeknoopte spijkerjack-effect.

Lacoste

De collectie van Lacoste voor zomer 2013 zit vol prints in rood, wit en blauw, waarbij vaak short, shirt en jasje in dezelfde print gecombineerd worden. Het geheel doet af en toe denken aan de ‘pyjama-look’. Ook hier zien we het heuptasje terug, in een ingebouwde variant in een shirt.

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger focuste ook op de kleuren rood, wit en blauw, met veel streeppatronen, polojurkjes, boottruien en prints in de mix. Ook hier spotten we de jeansbermuda en de wijde spijkerbroek.

 

Foto’s: Jeroen Snijders (uitgezonderd Diesel Black Gold)