TOP

Britse man geeft vrouw oneerlijk kledingadvies

De meeste Britse mannen vinden het makkelijker om te liegen tegen hun partner dan eerlijk te zeggen dat ze dik lijkt in een outfit. Dat schrijft de Daily Mail naar aanleiding van een onderzoek van de Engelse webshop Very.co.uk.

Omdat hun mannen niet durven te zeggen dat ze te dik zijn voor een kledingstuk, geven Britse vrouwen volgens het onderzoek van webshop Very jaarlijks 2,5 miljard euro uit aan kleding die hen niet past.

Eigenbelang 

Ongeveer 70% van de ondervraagde mannen geeft toe te liegen als ze gaan winkelen met hun partner omdat ze haar gevoelens niet willen kwetsen. Maar veel mannen liegen ook uit eigenbelang. Een kwart zegt te liegen omdat ze dan kunnen stoppen met winkelen en twintig procent is bang dat hun vrouw het later tegen hen gebruikt als ze de waarheid vertellen. Een op de tien is bang dat hun partner zo overstuur raakt door de waarheid, dat het hele weekend verpest is.

Liever de waarheid

Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat 70% van de vrouwen gelooft dat hun man volkomen eerlijk is in zijn commentaar tijdens het passen van kleding. Acht op de tien vrouwen hoort liever de waarheid dan dat ze geld uitgeeft aan kleding die ze niet gaat dragen.