TOP

Bridget maakt Nederlandse winnaar Triumph Inspiration Award bekend

Wie o wie wordt de Nederlandse winnaar van de Triumph Inspiration Award '09? Op woensdag 3 juni zal Bridget Maasland het bekend maken in de Supperclub in Amsterdam. Behalve de eer, krijgt de winnaar ook een ticket naar Milaan, waar hij of zij ons landje mag vertegenwoordigen tijdens de grande finale.

De Triump Inspiration Award ’09 is een internationale designwedstrijd waarbij het gaat om het meest geïnspireerde en inspirerende lingerieontwerp. Dit jaar is het thema ‘Iconen.’

Zestig Nederlandse studenten van drie mode opleidingen gingen de uitdaging aan en ontwierpen een iconisch lingeriesetje. Vijftien van hen gaan door naar de finale.

Maar niet alleen de nationale concurrentie is groot als je kijkt naar vorig jaar. Toen deden er maar liefst 2500 studenten van 70 internationale modeacademies uit 31 landen mee. Niet verwonderlijk met zulke prijzen: de internationale winnaar gaat naar huis met €15.000 en mag samen met het Triump Design Team Hong  Kong zijn of haar ontwerp aanpassen voor productie. Deze limited-edition wordt dan over de hele wereld in geselecteerde winkels verkocht.

De jury voor de Nederlandse finale bestaat uit: Bastiaan van Schaik, Judith Osborn, Michou Basu, Monique Lindeboom en Carine van den Broeck.