TOP

Toms organiseert One Day Without Shoes

Het schoenenlabel Toms wil aandacht vragen voor het feit dat schoeisel niet voor elk kind op deze wereld vanzelfsprekend is. Daarom vindt op 16 april de landelijke actie One Day Without Shoes plaats, wereldwijd, dus ook in Nederland.

Kinderen die geen schoenen dragen, lopen groter risico op verwondingen en infecties. Gezondheidsproblemen verminderen de kansen op school en daarna. Om hier aandacht voor te vragen organiseert het merk TOMS elk jaar wereldwijd One Day Without Shoes.

In Nederland lieten vorig jaar al BN’ers zoals zanger Alain Clark, Jackie hoofdredacteur Bastiaan van Schaik, journalist en columnist Beertje van Beers, acteur Barry Atsma, actrice Carolien Spoor en ontwerper Bas Kosters samen met een groot aantal Nederlanders een dag hun schoenen thuis. 

Vorig jaar vonden op individuele initiatieven meer dan 3.000 evenementen plaats in meer dan 50 landen over de hele wereld, waarbij mensen hun schoenen uittrokken. #onedaywithoutshoes was wereldwijd een ‘trending topic’ op Twitter.

Vanaf april kunnen deelnemers aan One Day Without Shoes naar www.onedaywithoutshoes.com om alle laatste updates te krijgen, om zich aan te sluiten bij events in hun omgeving of om iets zelf te organiseren, om toolkits te downloaden, foto’s te uploaden en te zien wat anderen over de hele wereld doen. Kijk ook voor meer info: www.toms.com.

Klik hier voor de Nederlandse video van vorig jaar.