TOP

Bread & Butter terug naar de roots

De beurs Bread & Butter gaat terug naar de roots: street- en urbanwear voor mannen en vrouwen. Er komt een nieuw concept, met een nieuwe indeling van de hallen. De organisatie schroomt niet om afscheid te nemen van exposanten die niet langer in het concept passen.

De laatste seizoenen bleven steeds meer grote namen weg van Bread & Butter (oa. Levi’s, Replay, Diesel, Miss Sixty, Bench en Ralph Lauren Denim & Supply) en afgelopen zomer was het daarbij ook nog eens rustiger op de beurs dan normaal. De geruchten waren afgelopen beurseditie niet van de lucht: nog meer grote merken zouden volgende winter wegblijven, de beurs zou naar een andere locatie verhuizen en de organisatie zou Bread & Butter willen verkopen.

Strenge selectie

In een persbericht ontkracht directeur Karl-Heinz Müller de geruchten, maar geeft hij ook aan niet helemaal tevreden te zijn over de  beurs. Hij ziet geen ander alternatief dan de beurs te herpositioneren en exposanten nóg selectiever toe te laten. Bread & Butter moet terug naar de roots en de focus komt weer te liggen op street- en urbanwear.

Afscheid van merken

De volgende editie van Bread & Butter heeft als thema ‘Big Time – for the bold & brave brands’ (voor gedurfde, dappere merken) en volgens Müller moet dit credo letterlijk worden genomen. De organisatie lijkt hiermee in te willen spelen op de kritiek die er de laatste tijd is op het niveau van de merken op de beurs. “De topmerken op de beurs verwachten een strenge selectie. Als gevolg daarvan zal afscheid worden genomen van een aantal bestaande exposanten, zowel kleine, grote, nieuwe en trouwe exposanten.”

Nieuwe indeling

Namen van merken worden niet genoemd. Exposanten van wie afscheid wordt genomen worden de komende dagen geïnformeerd over de beëindiging van de samenwerking. De strenge selectie heeft tot gevolg dat er minder merken op de beurs zullen staan. Daarom komt er een nieuwe hallenconcept, met een andere indeling.

De volgende editie van Bread & Butter is van dinsdag 15 tot en met donderdag 17 januari 2013.