TOP

Bread & Butter gaat door, in één beurshal

Na geruchten dat Bread & Butter niet door zou gaan, heeft de organisatie van zich laten horen: Bread & Butter gaat door, op huidige locatie Tempelhof. Alleen zal er slechts één hal met merken gevuld worden.

De afgelopen dagen ontstonden er geruchten dat de janauri-editie van Bread & Butter niet door zou gaan. Nu heeft Karl-Heinz Müller van zicht laten horen. De modebeurs gaat door. Alleen zal Bread & Butter plaatsvinden in één hal. Het enige segment dat overblijft is Urban Base. Dat segment vulde sowieso al de grootste hal van de beurs. De overige segmenten Urban Fashion, Urban Superior, L.O.C.K en Lunapark vallen dus af. Müller heeft nog overwogen de beurs te verhuizen naar een andere locatie, maar heeft daar uiteindelijk toch vanaf gezien.

“De situatie is uiterst moeilijk. En het zal ons meer kosten dan het oplevert.”, zegt Müller op de website van het vakblad TextilWirtschaft: “We vechten ervoor om de beurs zo goed mogelijk te organiseren.” Een eventuele samenwerking met Premium, waarover werd gespeculeerd, verwijst hij naar het rijk der fabelen: “Er zijn op dit moment geen gesprekken”.

200 merken

Volgens Muller hebben 200 merken zich aangemeld om op de Berlijnse beurs te staan, waaronder Nudie Jeans, Nobis en Crocs Footwear. Eerder kondigde beursbaas Karl-Heinz Müller nog aan dat er 250 merken op de beursvloer te zien zouden zijn. Al deze merken zullen dus te zien zijn in Urban Base, ongeacht waar ze vorig seizoen stonden.

In de afgelopen weken hebben verschillende merken voor andere modebeurzen gekozen dan Bread & Butter. Birkenstock en Mustang hebben gekozen voor Panorama, Floris van Bommel kiest dit seizoen voor Premium. Carhartt is te zien op Bright en Ben Sherman heeft een stand op Seek. Ook Clarks en Timberland hebben Bread & Butter de rug toegekeerd.

B&B Seoul: miljoenen nodig

Ook het project om Bread & Butter in Seoul staat op losse schroeven. “Daarvoor heb je miljoenen nodig en die heb ik op dit moment niet”, zegt Müller. Hij is nog wel overtuigd van het idee, maar of de beurs er ook daadwerkelijk zal komen moet in de komende maanden duidelijk worden.