TOP

Bread & Butter 2011: kleur, chino´s en shorts

Volgens Bread & Butter wordt het een kleurrijke zomer 2012. In de collecties veel afgewassen gekleurde chino´s, repaired jeans, shorts, sweats, hippie- en army-invloeden.

Kleur valt op in de collecties voor zomer 2012. De gekleurde chino is er in afgewassen tinten (vooral rood en geel), voor mannen en vrouwen en in het kort en lang.

Non-denim
Sowieso is er veel ruimte voor de non-denim, zoals army geinspireerde broeken, gekleurde fivepockets (zelfs in fluortinten) en sweatpants. Belangrijk is dat de materialen een afgewassen look hebben, alsof ze al ontelbare keren gewassen zijn.

Dit zien we ook in de tops, T-shirts en sweatshirts. Qua jeans is de damaged en repaired jeans groot opgepakt. Voor de meiden zien we de denim shorts veel (liefst gecombineerde met halfhoge boots) en de jeans met uitlopende pijp.

Hippie
Het hippiesfeertje is heel belangrijk, bij sommige merken vertaald alsof het rechtstreeks bij het Waterlooplein vandaan komt (denk aan tie&dye en borduurwerk). Hippie wordt bij voorkeur gecombineerd met army. Ook de bretonse sfeer (veel blauw/wit en strepen) is belangrijk, voor zowel hem als haar.

Diesel presenteert op de beurs en vanavond in een modeshow het nieuwe handschrift van de vrouwenlijn: vrouwelijker en volwassener met rijkere materialen en lange jurken en rokken.

Ralph Lauren
Nu al veelbesproken is de collectie Denim & Supply van Ralph Lauren, een nieuwe jonge jeanscollectie, die zeer betaalbaar is en al is ingekocht door winkels als Voorwinden en Van Tilburg. Belangrijke thema´s in de collectie zijn hippie in combinatie met army naast de bretonse look in blauw-wit. Dat laatste vinden we ook bij Scotch & Soda en Maison Scotch dat daarnaast het afgewassen kleurbeeld opluistert met af en toe een fluor accent in roze of oranje.

Houd de website van Textilia de komende dagen in de gaten voor het laatste nieuws en de trends uit Berlijn! Of volg redacteur Lideweij Bosman op Twitter voor updates, trends en foto’s.