TOP

Braez opent flagshipstore

Het Nederlandse modemerk Braez heeft op donderdag 28 november een flagshipstore geopend aan de Willemsparkweg in Amsterdam. De hoge plafonds, wit houten vloer, vintage details en inrichting van de winkel benadrukken de handtekening van het merk: minimalistisch en clean.

Modemerk Braez staat bekend om de easy-to-wear collecties met comfortabele en multifunctionele items van kwaliteiten als zijde, jersey, katoen en kasjmier. Geen felle kleuren of drukke prints, maar tijdloze, soepel vallende items in rustige kleuren.

Ibiza

Anderhalf jaar geleden opende Braez al een winkel op Ibiza. Volgens eigenaar en oprichter René van Huffel sluit de Ibiza-lifestyle perfect aan op de filosofie van het merk Braez. Op korte termijn opent het merk ook een webshop.

Historie

Braez werd vijftien jaar geleden opgericht door René van Huffel en Tony Cohen. Op het hoogtepunt had het merk 800 verkooppunten wereldwijd plus een aantal eigen winkels. Naast een vrouwenlijn waren er een mannencollectie en een kinderlijn. Na een faillissement in 2004 ging Cohen verder met het merk onder de naam TonyC.

Comeback

In 2007 maakte Van Huffel een succesvolle comeback met Braez, met in eerste instantie alleen een dameslijn. Afgelopen zomer werd de eerste (compacte) mannencollectie gelanceerd. Braez heeft inmiddels zo’n honderd verkooppunten in Nederland en is daarnaast in een tiental landen te koop.