TOP

Bol.com houdt prestaties geheim, Hema opent 200 Mexicaanse winkels en meerderheidsbelang Golden Goose naar Permira

Angst voor Amazon weerhoudt Ahold Delhaize ervan om meer openheid over Bol.com te geven. Verder: Hema heeft ambitieuze plannen in Mexico en het meerderheidsbelang van Golden Goose gaat naar Dr. Martens eigenaar Permira. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 13 februari 2019.

Bol.com houdt prestaties geheim uit angst voor Amazon

Angst voor Amazon weerhoudt Ahold Delhaize ervan om meer openheid over Bol.com te geven, zo schrijft het Financieele Dagblad. De top van het Nederlandse bedrijf heeft de afgelopen maanden overwogen om het succes van de snelgroeiende webshop beter uit te lichten, om de kwakkelende beurskoers van Ahold Delhaize op te peppen. Toch blijven de prestaties verborgen, uit angst voor de start van Amazon in Nederland. Bol.com wil de Amerikanen niet wijzer maken.

Hema breidt uit naar Mexico

De Nederlandse winkelketen Hema wil dit jaar 10 winkels openen in Mexico, te beginnen in Mexico-Stad. De komende jaren wil het concern groeien naar een Mexicaans winkelbestand van 200 filialen. Dat schrijft Retailnews. “Mexico is interessant voor Hema vanwege de strategische ligging op het Amerikaanse continent en de sterk groeiende middenklasse die voornamelijk uit gezinnen bestaat”, meldt het warenhuis. Mexico wordt het twaalfde land waar Hema aanwezig is.

Chalrose Handbags ter overname aangeboden

Accessoirelabel Chalrose Handbangs wordt ter overname aangeboden, zo meldt Eigenaar Marieke van den Berg. Zij geeft aan dat de huidige vorm waarin ze leiding geeft aan het merk niet de vorm is die ze voor ogen had toen ze samen met haar vriendin en compagnon Pat Polise startte met het merk. “Het overlijden van Polise in 2014 heeft veel impact en haalt de glans weg”, aldus de oprichter. De overname van het merk omvat onder andere het merk, de webshop, domeinnamen en social media-accounts. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

Marieke van den Berg en Pat Polise startte met het merk omdat zij de perfecte tas wilde ontwikkelen voor vrouwen zoals zijzelf. Het ideaal? Eén duurzame, multifunctionele tas geschikt voor elke gelegenheid, die kan worden aangepast naar de wens van de consument. Van shopper naar rugtas, mét of zonder click-voorvak.

Omzet kledingwinkels in december gelijk aan jaar ervoor

De omzet van kledingwinkels was in december 2019 nagenoeg hetzelfde als dezelfde periode een jaar eerder. Schoenenwinkels zetten 0,8 procent minder om dan in december 2018. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. De gehele detailhandel zette 3,4 procent meer om dan het jaar 2018. De verkopen (het volume) waren 2,5 procent hoger. Online werd 16,6 procent meer omgezet in december dan in 2018. Webwinkels (pure players) zette bijna 14 procent meer om. Multi-channelers groeide met ruim 21 procent.

Permira neemt meerderheidsbelang in Golden Goose

Permira, onder andere eigenaar van Dr. Martens, neemt een meerderheidsbelang in Golden Goose, zo is te lezen in een persbericht. Het meerderheidsbelang lag tot nu toe in handen van de Carlyle Group, eigenaar van onder andere Hunkemöller. Het Italiaanse merk Golden Goose heeft 100 winkels in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Hoeveel de overname van het meerderheidsbelang gaat kosten, is nog niet bekend. Golden Goose draaide in 2019 een omzet van 260 miljoen euro.


Foto: Marco Verch via Flickr / CC BY 2.0