TOP

Bogner opent eerste eigen Fire + Ice winkel

Het Duitse ski- en modemerk Bogner heeft onlangs de deuren geopend van haar allereerste Bogner Fire + Ice winkel op het Duitse eiland Sylt. Bogner lanceerde tegelijkertijd de fire-and-ice.com website.

Van badmode tot outdoor jassen. Op het eiland Sylt wordt in de nieuwe Bogner Fire + Ice winkel op 150 vierkante meter de gehele collectie gepresenteerd. Willy Bogner, eigenaar en zoon van de oprichter, heeft samen met zijn vrouw, Sonia Bogner, gekozen voor deze ‘vakantie’-locatie omdat in hun ogen de levensstijl op Sylt een perfecte match is voor Bogner Fire + Ice. “We hebben al erg enthousiaste klanten mogen begroeten en we zijn ervan overtuigd dat de nieuwe winkel goed zal worden ontvangen.”

Natuurlijk & modieus
Het nieuwe winkelconcept is speciaal ontwikkeld voor de eerste Bogner Fire + Ice winkel. Willy Bogner: “Als outdoormerk is Bogner Fire + Ice duidelijk verbonden met de natuur. Tegelijkertijd is het een modemerk. Een Alpendecor zou niet juist zijn geweest. Ook de afwerking en stoffen moesten netzo als de collectie van hoge kwaliteit zijn.” Store planner Stefan Losch van de firma Hofmann & Losch voegt daaraan toe: “Het hele concept is gebaseerd op ruwe materialen die tegelijkertijd een natuurlijke elegantie uitstralen. Semi-antieke stukken en een oude muur creëren sfeer.”

Blikvanger
De nieuwe Bogner Fire + Ice winkel omarmd duidelijk het eilandgevoel. De lounge hoek, gesitueerd voor een enorme muur van vilt, met zitplaatsen gemaakt uit 100 jaar oude blokken hout is een echte blikvanger. En de collectie? Die wordt gepresenteerd op rails van onbehandeld zwart staal en op betonnen blokken met ruwe oppervlaktes.