TOP

Bodyboarden tijdens de Special DWDay

Voor de zesde keer vond zondag 8 november de Special DWDay plaats op de FlowRiders van Dutch Water Dreams. De hele middag konden mensen met een beperking kennis maken met het bodyboarden.

De DWDay wordt georganiseerd door Dutch Water Dreams en de Johan Cruyff Foundation. De gratis editie was helemaal volgeboekt. Honderden kinderen en volwassenen met verschillende beperkingen hebben deel kunnen nemen. De Special DWDay is geschikt voor mensen met een zelfstandige, lichamelijke en zintuiglijke handicap, maar ook voor mensen met een licht psychische aandoening.

Dutch Water Dreams
Dutch Water Dreams is in Europa uniek in zijn soort. In het wildwatersport complex kan men wildwaterkano├źn, raften, hydrospeeden, tuben en indoor surfen. Het bodyboarden dat 8 november op het programma stond, is een variant van golfsurfen. De deelnemers kregen een bodyboard waarmee ze zo lang mogelijk in de stroming probeerden te blijven liggen.

Johan Cruyff Foundation
Special DWDay wordt mede mogelijk gemaakt door de Johan Cruyff Foundation. Deze stichting initieert de aanleg van Cruyff Courts, ondersteunt sportprojecten voor kinderen met een beperking en organiseert evenementen. Via de sport wil de Foundation bijdragen aan een verbeterde gezondheid van ieder kind in Nederland.