TOP

Blijdesteijn niet blij met Frans Molenaar

De pakken van Frans Molenaar, die nu bij C&A worden verkocht, zijn de oorzaak van een ware moderuzie. Franklin van Blijdesteijn heeft namelijk ook pakken in zijn winkel in Tiel hangen die de naam van Frans Molenaar dragen, maar dan tegen een zachter prijsje.

Franklin van Blijdesteijn is gesommeerd de pakken van Frans Molenaar direct uit de schappen te halen. “Ze zijn gevallen over het woordje ‘van’ in de slogan ‘Van Frans Molenaar'”, meldt Franklin van Blijdesteijn in een interview met Shownieuws.” Ook het gebruik van een foto van de couturier en de handtekening in een folder van de winkel viel niet in goede aarde.

Molenaar heeft zijn naam achttien jaar geleden aan de Waalwear Group verkocht, die vervolgens pakken produceerde onder de merknaam ‘Frans Molenaar’. Dit zijn de kostuums die Van Blijdesteijn verkoopt.

De merknaam heb ik teruggekocht“, reageert Molenaar in hetzelfde tv-item. “Waalwear mag de merknaam nog enige tijd gebruiken voor een herenconfectielijn. Het modehuis heeft de suggestie gewekt dat ik deze pakken zelf zou hebben ontworpen. Dit is pertinent niet waar. De collectie van het modehuis draagt alleen het merk ‘Frans Molenaar’, met het ontwerp ervan heb ik niets te maken. De collectie voor C&A heb ik wél zelf ontworpen. Exclusief voor C&A. De mannenlijn ‘Frans Molenaar at C&A’ is sinds 31 oktober bij 27 geselecteerde C&A-filialen te koop. Dát zijn de enige echt door mij ontworpen Frans Molenaar kostuums”

Er zijn inmiddels dus twee bedrijven die adverteren met een pak van Frans Molenaar, alleen hangt er een ander prijskaartje aan. Wie twee pakken bij Van Blijdesteijn koopt is namelijk €100 goedkoper uit dan bij C&A. En daar is het warenhuis natuurlijk niet zo blij mee. Van Blijdesteijn mag de pakken nog tot februari verkopen, maar dan wel met een rectificatie in de folder en het woordje ‘van’ moet worden geschrapt.