TOP

Blue Blood opent winkel op Koningsplein in Amsterdam

Komende zomer opent jeansmerk Blue Blood een nieuwe winkel aan het Koningsplein in Amsterdam. En dat is goed nieuws voor het merk, dat een roerig 2009 achter de rug heeft met als dieptepunt een faillissement.

De nieuwe winkel van Blue Blood komt aan het Koningsplein in Amsterdam, waar nu de winkel Subzero is gevestigd. Deze winkel gaat dicht, maar Subzero heeft ook nog winkels aan het Rokin in Amsterdam en in Utrecht. De hippe sneakerformule is van Blue Blood’s nieuwe eigenaar Urban Trends Trading, dat het pand ideaal achtte voor een nieuwe Blue Blood store. Boven de winkel aan het Koningsplein is sinds kort ook het hoofdkantoor van Blue Blood International gevestigd, met de afdelingen design, marketing, sales en retail. Oprichter Steve te Pas heeft de creatieve leiding. De backoffice wordt geregeld vanuit het Urban Trends Hoofdkantoor in Utrecht.

In oktober 2009 werd het faillissement uitgesproken over Blue Blood BV. Oorzaak was volgens de curator een aanzienlijke toename van de kosten, die niet meer in verhouding stonden tot de omzet. Een aantal winkels moesten sluiten, maar de winkels in de PC Hooftstraat en de Cornelis Schuytstraat zijn nog open. De collectie van Blue Blood is inmiddels vooral gericht op jeans, op een iets betaalbaarder niveau. Met de luxere lijn Avelon gaat designer Erik Frenken zelfstandig verder.