TOP

Binnenkijken bij: Just Brands in Lijnden

Hans Klaver van Kloosterboer Decor ontwierp het interieur van het nieuwe Just Brands hoofdkantoor in Lijnden. Iedereen die daar ooit binnenliep, keek zijn ogen uit.

Hans Klaver van Kloosterboer Decor vertelt over de inrichting van het pand aan Textilia: “Toen ik voor het eerst bij Just Brands kwam, sprak de sfeer en de no-nonsensestijl van de inrichting mij direct aan. Geen design in de zin van ‘bedacht door een fameus ontwerpbureau’, maar een verzameling elementen en rekwisieten. Op het kantoor (nog in het oude pand in Amsterdam, red.) heerste, net als bij ons in het bedrijf, een drukke maar aangename atmosfeer waardoor ik me meteen thuis voelde. René Admiraal benaderde ons voor de inrichting van het pand in Lijnden. Hij zocht onder andere een gezellig bruin café met open haard. Dit typeert de directie van Just Brands, die eerder houdt van sfeer dan strak en zakelijk design.”

Kruisbestuiving
Onze samenwerking zie ik als een soort ‘kruisbestuiving’. Zo maken wij een schets met een prijsopgave en Just Brands zet de puntjes op de i. Als de prijs binnen het budget past gaan wij aan de slag. Voor de merken zijn er uiteraard ook richtlijnen waar we rekening mee moeten houden, zoals een eigen kleurstelling en specifieke uitstraling. Tegenover PME Legend (aluminium) en Vanguard (wit en chroom) moest Cast Iron een meer stoere uitstraling krijgen, met een donkere staalkleur en constructieve elementen. Een onvergetelijk moment was de verhuizing van een oude, verroeste kluis (600 kg) die te zwaar was om overeind te zetten. Zodoende belandde deze ergens op de gang. Pas na een aantal maanden lukte het toch om met behulp van takels en zwaar beton de kluis rechtop te zetten.”

Benieuwd hoe het met de merken gaat? Lees dan een uitgebreid interview in de mannenmodespecial. Lees op onze site hoe het er voor staat met Tripper.