TOP

Bijdragen aan betere omstandigheden in de kledingindustrie?

Dat de mode-industrie eerlijker en duurzamer moet worden moge duidelijk zijn. Maar hoe kun je hier als salesmanager, inkoper of ontwerper je steentje aan bijdragen? WellMade leert je hoe.

Fair Wear Foundation komt – in samenwerking met CNV, SOMO, ETI en CIR – met het WellMade project. De in Nederland gevestigde organisatie presenteerde het project vorige week op handelsbeurs A+A in Düsseldorf. Door WellMade leren medewerkers van Europese kledingmerken hoe zij een grote rol kunnen spelen in het verbeteren van arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken.

Hoe dan?

Een beslissing die ergens in Nederland aan de tekentafel wordt genomen, kan veel impact hebben op miljoenen productiemedewerkers in India, China en Bangladesh. “De manier waarop Europese kledingmerken zakendoen heeft een enorme impact op het welzijn van de fabriekswerknemers”, zegt Erica van Doorn, directeur van Fair Wear Foundation. “ Veel werknemers in Europa zijn op de hoogte van de slechte arbeidsomstandigheden, maar weten niet precies wat zij daaraan kunnen doen. WellMade helpt ze een handje.”

120 seminars

Op mode- en textielbeurzen in Europa kunnen ontwerpers, verkopers en andere medewerkers van kledingbedrijven gratis interactieve WellMade seminars bijwonen. De komende drie jaar zullen er maar liefst 120 WellMade seminars plaats vinden door heel Europa. In december, januari en februari kun je bijvoorbeeld terecht in München, Frankfurt, Düsseldorf en Parijs. Houd voor data en locaties de website in de gaten.

Concrete tips

Op de website van WellMade zijn ook tips voor een betere kledingindustrie te vinden. Is het bijvoorbeeld slim om de kleur van een broek nog kort voor de levering te laten wijzigen? En wat kun je het beste doen je als je ontdekt dat er iets niet pluis is in één van jouw fabrieken?

Volg WellMade ook op Twitter.