TOP

Beursgang Zalando gaat definitief door

Zalando gaat eind dit jaar naar de beurs in Frankfurt. Dit heeft investeerder Kinnevik bevestigd in een persbericht.

De Duitse webwinkel Zalando krijgt een notering op de beurs in Frankfurt dit najaar. Het gerucht dat het bedrijf de stap naar de aandelenmarkt zou maken ging al langer. Nu het gerucht is bevestigd vertelt de webwinkel dat zij in de tweede helft van dit jaar een belang tussen de 10 en 11 procent willen verkopen. Het is nog niet duidelijk wanneer dit precies zal gebeuren. “De timing van de beursgang hangt af van de marktomstandigheden”, verklaart de webwinkel in een persverklaring. Diverse bronnen denken dat de beursgang tussen de 500 en 750 miljoen euro moet opbrengen.

Logische stap

Bestuurslid Rubin Ritter geeft aan dat hij het niet vreemd vindt dat Zalando de stap zet om naar de beurs te gaan. Vorige week maakte de modewebwinkel bekend dat het in de eerste helft van dit jaar een positief bedrijfsresultaat van 12 miljoen euro heeft behaald op een recordomzet van 1 miljard euro. “Een beursgang is de volgende logische stap in de ontwikkeling van Zalando”, vertelt Ritter.

Kinnevik

Kinnevik, de grootste investeerder van Zalando, is blij met het nieuws. “Vanaf 2010 hebben wij 5,5 miljard euro in het bedrijf geinvesteerd. Wij zijn de grootste aandeelhouder geworden. We kijken ernaar uit om verder te werken met het bedrijf en we zullen hun ambities om te groeien blijven steunen”, vertelt Lorenzo Grabau, ceo van Kinnevik. Het bedrijf heeft een belang van 36% in Zalando.  

Over Zalando

Zalando is de grootste Europese verkoper van mode, schoenen en accessoires. Het verkoopt zijn producten in 15 Europese landen. De meeste inkomsten behaalt de webwinkel in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Zalando heeft momenteel 13,7 miljoen klanten.