TOP

Bestedingen sportkleding klimmen verder uit dal

De hoeveelheid geld die de Nederlander aan sportkleding heeft uitgegeven lag in april bijna op het niveau van 2008. Dat blijkt uit cijfers van het GfK. Het zijn de beste restultaten van dit jaar.

In januari en februari lieten de cijfers een forse terugval zien van de bestedingen zien, vergeleken met dezelfde maanden in het jaar ervoor (beide maanden: -21%). In maart (-6%) ging het al een stukje beter. Die trend wordt nu doorgezet. De bestedingen in april lagen nog maar drie procent lager dan in dezelfde maand in 2008.

Net als in maart kocht de Nederlander in april minder sportartikelen voor een duurdere prijs per artikel. Het bijzonder goede weer in april zal ongetwijfeld invloed hebben gehad op de cijfers, aangezien bad- en beach kleding ook meeweegt in de cijfers.

Onder ‘sportkleding’ verstaat het GfK alle bovenkleding en badkleding voor mannen en vrouwen vanaf 2 jaar, gekocht in sportwinkels en sportafdelingen van warenhuizen, functionele sportkleding bij overige modewinkels en alle verkochte kleding van een grote lijst sportmerken.