TOP

Beste hardloopschoen 2011: Asics GT-2160

Runner's World Magazine reikt elk jaar de prestigieuze Internationale "Editor's Choice award" uit aan één type schoen. Sportmerk Asics sleepte dit jaar met de GT-2160 hardloopschoen de award in de wacht.

De schoen werd verkozen door een internationaal panel van Runner’s World-redacteurs uit de 15 verschillende landen waar Runner’s World magazine verschijnt. Asics mocht de prijs mee naar huis nemen vanwege de ‘rotsvaste stabiliteit, de perfecte voetomvattende pasvorm en de zachte demping’ zo blijkt uit het juryrapport.

Winnende reeks
“Asics is trots om deze prijs te ontvangen van één van de meest gerespecteerde informatiebronnen op de hardloopmarkt,” verklaart Alistair Cameron, voorzitter en ceo van Asics Europa b.v. “Het is de tweede keer dat de GT-2100-reeks de award heeft gewonnen en het is uiteraard de best verkochte performance hardloopschoen ter wereld voor een reden. Deze prijs bevestigt dus de positie van Asics als eerste keuze van de lopers.”

Koop-Award
Asics mocht ook nog een tweede award mee naar huis nemen. Met de Asics Gel-1170 won het merk de beste Koop-award. “Deze ster onder de trainingsschoenen heeft een uitzonderlijke combinatie van kwaliteit en comfort”, aldus het Runner’s World panel.