TOP

Bergans of Norway levert kleding voor tv-programma

Het Noorse merk Bergans of Norway levert de kleding aan van vijf bekende Nederlanders en vijf bekende Vlamingen die meedoen aan een nieuwe reeks van 71 graden Noord die de AVRO vanaf 15 december op Nederland 3 uitzendt.

71 graden Noord

In dit programma ondernemen de Nederlandse kandidaten Irene van de Laar, Christian Albers, Dick Jol, Stacey Rookhuizen en Cystine Carreon en de Vlaamse kandidaten Eline de Munck, Flor Koninckx, Thomas van Hemeledonck, Stan van Samang en Anouk Lepere een extreem zware tocht van 2500 kilometer door Noorwegen. De tocht is lang en vormt een ongelooflijke uitdaging, waarbij oriëntatie, uithoudingsvermogen, tactisch inzicht en doorzettingsvermogen op de proef worden gesteld. Slechts twee van de tien deelnemers bereiken uiteindelijk de Noordkaap. Eén daarvan neemt de felbegeerde 71 graden Noord-trofee mee naar huis.

 

Outdoorspecialist

Bij een extreme trip hoort ook kleding die aan de extreme omstandigheden kan voldoen. De Noorse outdoorspecialist Bergans of Norway werd dan ook gevraagd de kleding voor het programma te leveren. Het merk Bergans bestaat inmiddels 101 jaar, maar is nog steeds springlevend. Enkele jaren geleden hebben de Noren flink op de gaspedaal getrapt in de Centraal-Europese exportsmarkten en zich definitief in de ski- en outdoorscene gevestigd.

 

Kans maken op kleding van 71 graden Noord? Klik hier!  

Ruige natuur

Zilveren Televizier-Ster winnaar Ruben Nicolai en de Vlaamse Karoline Kamosi nemen de presentatie voor hun rekening. Ruben Nicolai volgt hiermee Ernst Paul Hasselbach op die vorig jaar in hetzelfde programma verongelukte. De eerste twee seizoenen van 71 graden Noord waren te zien bij RTL5. De AVRO ziet in het programma een kans om aandacht te vragen voor de ongerepte, ruige natuur en het respect dat zij afdwingt. Hoofdredacteur Danielle Meyer: “Het is een programma dat de kandidaten uitdaagt het uiterste uit zichzelf te halen, samen met de anderen, en gedurende zo’n serie doen ze dat met een groeiend respect voor de kracht en puurheid van de omgeving”.