TOP

Bavaria-jurkje zorgt nu al voor rumoer

Bierbrouwer Bavaria kan tevreden zijn. Het nieuwe Bavaria-jurkje, de 'V-Dress', dit jaar ontworpen door het duo Spijkers en Spijkers, zorgt nu al voor rumoer. De KNVB onderzoekt of en wat er tegen het jurkje gedaan kan worden.
Het was woensdag het modenieuws van de dag: het nieuwe Bavaria-jurkje. Via een artikel in de Telegraaf werd het ontwerp van het jurkje bekendgemaakt. Michou Basu van de krant van Wakker Nederland had de primeur, de rest van Nederland volgde daarna. Ook het artikel op Textilia kon meteen op flinke belangstelling rekenen. Inmiddels heeft Bavaria een persbericht rondgestuurd, inclusief een foto van het ‘elftal’ modellen.
Peer Swinkels van Bavaria licht toe: “Bavaria kwam tijdens het WK in 2010 als eerste met een item speciaal voor vrouwen. De traditie die we daarmee in gang hebben gezet zetten we nu voort voor het aankomende EK. We maken ons op voor een nieuw kampioenschap en presenteren met trots ons nieuwe tenue: de V-Dress. Met het geraffineerde ontwerp van het ontwerpersduo Spijkers en Spijkers is de V-Dress de ideale opvolger en must have voor dit EK. Met deze jurk maakt vrouwelijk Nederland zich op om het EK in stijl tot een succes te maken en de overwinning te halen. Of wel: Dress voor Victory!”.
KNVB: Bavaria heeft hand overspeeld
De KNVB heeft zich ook al geroerd. Omroep Brabant meldt dat een woordvoerster van de KNVB de actie van Bavaria ‘marketing-technisch gezien begrijpelijk’ vindt, maar ze zegt ook dat de voetbalorganisatie in de periode rond de eerste interland zal kijken of er stappen worden ondernomen tegen het jurkje. ‘Bavaria heeft de hand overspeeld tijdens het WK in Zuid-Afrika”, aldus de woordvoerster.
Twee jaar geleden kwam de brouwer ook met een Bavaria-jurkje, tijdens het WK in Zuid-Afrika. Toen veroorzaakte het door Supertrash ontworpen jurkje zelfs een kleine rel. Bij een guerilla-actie in het stadion werden zelfs 35 vrouwen gearresteerd.
V-shop in Eindhoven 
De V-Dress is vanaf 7 mei in de supermarkt te verkrijgen. De jurk is samen met 6 flesjes Bavaria verpakt in een stijlvol tasje voor EUR 9,99. Voor diegenen die op Koninginnedag al stijlvol in Oranje voor de dag willen komen worden er in totaal 1000 unieke, genummerde V-Dresses weggegeven op vrijdag 20 april. Die dag wordt er om 20:00 uur in de PC Hooftstraat in Amsterdam en om 17:00 uur op de Markt in Eindhoven een speciale tijdelijke V-shop geopend.

Studenten keuren het nieuwe Bavaria-jurkje