TOP

Asics Sportstyle en Onitsuka Tiger smelten samen

Duidelijkheid in de markt creëren en groeien in de sportlifestylebranche. Het Japanse sportmerk denkt dat dit mogelijk is door vanaf 2013 de collecties van merken Asics SportStyle en Onitsuka Tiger samen te voegen.

De Japanse sportkleding en sportschoenen-fabrikant Asics produceert naast functionele Asics sportkleding en sportschoenen ook sportlifestyle producten onder de merknamen Asics SportStyle en Onitsuka Tiger. Asics heeft in de laatste jaren Asics SportStyle en Onitsuka Tiger als twee afzonderlijke merken in de markt gepositioneerd met als gevolg dat de consument de sneakers van Asics SportStyle vooral kan kopen bij Asics dealers en de sneakers van Onitsuka Tiger bij een selectief gezelschap van sneakerstores.

Zelfde merknaam
Het Japanse sportmerk denkt alleen verder te kunnen groeien in het sport & lifestyle segment door alle fashion en lifestyle producten van Asics SportStyle en Onitsuka Tiger vanaf zomer 2013 onder dezelfde merknaam ‘Onitsuka Tiger’ te presenteren. Alle functionele producten voor running, tennis, hockey, etc., zullen de merknaam Asics blijven dragen.

Streepdesign
Asics staat voor ‘Anima Sana in Corpore Sano’, een gezonde geest in een gezond lichaam en is in 1949 opgericht in Kobe, Japan, door Kihachiro Onitsuka. Het heritage-merk ‘Onitsuka Tiger’ is naar hem genoemd. Het streepdesign op de zijkant van de Asics-schoenen is een handelsmerk van Asics en zal vanaf 2013 de enige overeenkomst zijn tussen de producten van Asics en Onitsuka Tiger