TOP

Arien de Vries presenteert ‘The perfect white shirt’

Kostuumontwerpster Arien de Vries presenteerde samen met overhemdenproducent Cees n Co onlangs het eerste herenshirt waar statiegeld op zit.

De lancering van die shirt met statiegeld vond op 23 juni plaats in het Lloyd Hotel in Amsterdam. Maike Meijer en Margôt Ros van het tv-programma Toren C onthaalden The perfect white shirt op ludieke manier.

Concept
Deze overhemden van Cees en Co zijn de eersten met een genummerd label en statiegeld. Bij inlevering van een oud hemd ontvangt de drager 15 euro retour. Daarmee hoeft geen nieuw shirt gekocht te worden. De producent bekijkt vervolgens of het hemd nog geschikt is voor de tweedehands markt. In dat geval wordt het label verwijderd. Zo niet, dan worden ook de knopen er afgehaald zodat het verwerkt kan worden tot grondstof voor nieuwe producten. Statiegeld dat niet binnen drie jaar na aanschaf wordt geclaimd, maakt De Vries over naar een goed doel.

Ontwerp
“Als mannen een overhemd uitzoeken, dan letten ze op de draagbaarheid van de stof en hoe die aanvoelt op de blote huid”, aldus de ontwerpster. “De mannen in mijn omgeving willen graag klassiek, niet fashionable. Met dit ontwerp wil ik terug naar de eenvoud, iets dat door vakmanschap ontstaat. Dit overhemd kan zowel chic als casual gedragen worden. Hopelijk verandert The perfect white shirt in My favorite white shirt voor de Nederlandse man.”