TOP

Ann Boogaerts terechte winnaar ‘G-Star Raw Talent of the Year Award’

De Vlaamse Ann Boogaerts is tijdens LICHTING 2009 op 23 juli 2009 terecht tot winnaar uitgeroepen van de 'G-Star Raw Talent Award'. Haar collectie was een ware vlaggenparade en de muziekkeuze bij haar show was subliem.

Veertien ‘best graduates’ van zeven Nederlandse modeacademies lieten gisteravond hun vijf beste stukken zien. Prominenten uit de mode-industrie kozen voor Ann Boogaerts als meest veelbelovende talent van de eindexamenlichting van Nederlandse modeacademies 2009.

Ann Boogaerts liet zich inspireren door de Belgische koningin Fabiola. Haar collectie bestond uit felle kleuren en architectonische vormen. Borduursels waren ingezet op de rug, de taille en op de sokken.

Boogaerts studeerde af aan ArtEZ in Arnhem en wint naast een bedrag van 10.000 euro een meewerkstage in New York tijdens de G-Star show op 15 september.

De international jury bestond uit  Wendy Dagworthy, co-founder van London Fashion Week en hoofd van de School of Fashion and Textiles aan London’s Royal College of Art; Garance Doré: illustratrice, schrijfster en fotografe voor (o.a.) Elle en Vogue; Susanna Lau, alias fashion blogger Susie Bubble en Lucas Ossendrijver, Menswear designer Lanvin.

Lichting: het concept en de initiatiefnemers
LICHTING is een initiatief van Amsterdam International Fashion Week, HTNK fashion recruitment & consultancy, Premsela – Dutch platform voor Design and Fashion en G-Star Raw. Lichting is in 2007 in het leven geroepen met als doel een brug te slaan tussen jong talent enerzijds en de mode-industrie anderzijds en is inmiddels uitgegroeid tot dè prijs voor jong Nederlands modetalent. Het concept is simpel: de grootste talenten van de 7 Nederlandse modeacademies staan samen in één centrale catwalk show. De vier organiserende partijen leveren elk een unieke bijdrage waarmee het winnende talent verzekerd is van een mooie start van een veelbelovende carrière.

Bekijk hier de catwalkshow van Lichting 2009