TOP

Duurzaamheid is een bewuste keuze bij Angels Jeans

Naast de productthema’s denim en comfort-casual is duurzaamheid het belangrijkste uitgangspunt van Angels Jeans voor de herfst-wintercollectie van 2021.

Duurzaamheid is voor het merk sinds 1980 altijd een bewuste keuze geweest en dit zien we terug in de productiekanalen, wasserijen en stoffeninkoop die allen Europees en BSCI gecertificeerd zijn. De stoffen worden geleverd door bedrijven die zich hebben aangesloten bij het Better Cotton Initiative (BCI), een instantie die toeziet op een duurzame productie van biologisch katoen.

Nieuw is het gebruik van Knot-Wash, een wasmethode waarbij geen gebruik wordt gemaakt van puimstenen, maar van herbruikbare ‘Knots’ van gerecycled plastic. Hiermee wordt per wassing vijftig procent water bespaard, naast een aanzienlijk lager energieverbruik en tachtig procent afvalreductie.

In de nieuwe Angels-collectie zien we een nieuw jersey programma met de naam Relaxury, dat bestaat uit loose-fits in zachte, comfortabele stoffen. De One Size Fits All Angels (OSFAA), de broek die elke vrouw met maat 36 tot en met 42 perfect past, bestaat twee jaar maar is nu al een vaste waarde binnen de collectie. De voor Angels Jeans ontwikkelde stof en weeftechniek is er nu in een breed aanbod van kleuren en nieuwe wassingen.

Naast deze en andere smalle skinny silhouetten voegt Angels een aantal comfort-, cropped- en flair-accenten toe aan het modellenprogramma. De Revival denim collectie, geïnspireerd door de jaren tachtig, is aangevuld met nieuwe stretch en non-stretch denims.


Info: angelsbenelux.com, 085-9024200