TOP

Amsterdam Fashion Academy start opleiding trendwatching

Altijd al een opleiding tot trendwatcher willen volgen? Dat kan bij de Amsterdam Fashion Academy die dit jaar de deuren opent.

Naast korte opleidingen is er ook keuze uit driejarige bachelor studies. De  korte opleiding ‘Fashion Forecasting’ start op donderdagavond 7 februari en is de eerste studie van de nieuwe Fashion Academy. Later dit jaar, in september, start de driejarige bachelor opleiding. Oprichtster Ingrid Mijnheer vertelt enthousiast over de cursus Fashion Forecasting waarvoor zij een samenwerkingsverband aan ging met de Kent State University. “Het lesmateriaal komt van deze universiteit en is iets aangepast voor onze academie. Aan het einde krijgen de cursisten dus een internationaal diploma op Hbo-niveau.”
Wat komt allemaal aan bod?
Mijnheer vertelt over de inhoud van de opleiding: “Bij de cursus Fashion Forecasting bekijken de studenten niet alleen wat er op het gebied van mode gebeurt, maar ook naar wat er speelt op politiek- en cultureel vlak. Zij leren gedurende de opleiding onderlinge verbanden leggen en deze binnen hun eigen vakgebied toe te passen. Ervaren trendwatchers, zoals de Deen Henrik Vejlgaard laat zien hoe je aan de juiste informatie komt en deze analyseert. Dat gebeurt overigens niet alleen in het klaslokaal, studenten gaan ook op pad en aan de slag voor een eindopdracht.”
Bachelorstudies
Voor de andere opleidingen waarmee de Amsterdam Fashion Academy in september dit jaar start werkt Mijnheer met de top 20 beste mode-universiteiten wereldwijd samen. Ze vertelt: “We creëren zo een uniek internationaal netwerk waarbij studenten en leerkrachten kennis uitwisselen. Een groot voordeel voor onze studenten is dat ze zo met verschillende visies en werkwijzen te maken krijgen.” Niet alleen de internationale samenwerking is de kracht van de nieuwe modeacademie, Mijnheer: “Het doel van ons opleidingsinstituut is dat studenten hun talenten ontdekken en verder ontwikkelen. Het huidige leerstelsel is te veel ingericht op zelfstudie waar niet iedereen mee overweg kan. Wij werken met kleine klassen waardoor er veel aandacht voor de student is. Door intensieve begeleiding zullen zij hun talenten goed kunnen ontplooien.”
De opleiding is HBO-plus niveau en voor iedereen toegankelijk die affiniteit heeft met de mode-industrie. De opleiding duurt 8 avonden met elke keer een nieuwe docent en een ander onderwerp of locatie. Docenten zijn onder andere: Diana Derval van Derval Research. Bas van Wayenburg van studio Bas van Wayenburg, designer en design consultant Hiromi Watanabe, mode-illustrator Piet Paris en de Deense designer Ole Jense. Kijk voor meer informatie over tijden, locatie, andere studies en prijzen op de internetsite. Hier kun je je ook aanmelden voor de opleiding.