TOP

Alexander McQueen (40) overleden

De Britse modeontwerper Alexander McQueen (40) is overleden. Dit meldt de Britse Daily Mail op donderdag 11 februari. Volgens de Britse krant heeft hij zelfmoord gepleegd.

De Britse Daily Mail meldt dit op basis van informatie van het kantoor van McQueen. “Het is een tragisch verlies, we geven nu geen commentaar uit respect voor de familie McQueen,” aldus een woordvoerder van het modebedrijf. De ontwerper zou zich hebben verhangen.

Loopbaan
McQueen werkte voor het Franse modehuis Givenchy, tot hij in 2000 een partnerschap aanging met de Gucci Group. Daar werd hij Creatief Directeur en kreeg 51% van de aandelen in handen. Hij was de jongste designer ooit die de titel ‘British Designer of the Year’ in ontvangst mocht nemen. Hier is hij in totaal 4 keer tot uitgeroepen.

Ontroostbaar door dood moeder
De Britse media speculeerden dat de dood iets te maken heeft met de dood van moderedactrice Isabelle Blow. Zij pleegde drie jaar geleden zelfmoord toen ze te horen kreeg dat ze kanker had. Blow heeft McQueen als jonge ontwerper ontdekt en zij werden ook goede vrienden daarna. Volgens de Britse media zou hij nooit helemaal over dat verlies heen gekomen zijn.

Maar het lijkt toch te gaan om het verlies van zijn moeder. Die overleed vorige week. “Hij kon gewoon niet uit zijn bed komen,” vertelt een bron aan Daily Mail. “Zo verdrietig was hij om zijn moeder. Zaterdag zal haar begrafenis plaatsvinden en hij kon dat gewoon niet onder ogen komen.”

Rush op kleding
De verkoop van zijn zomercollectie is inmiddels enorm gestegen, op de ‘key items’ is een run ontstaan, meldt het Britse vakblad Drapers. Het Londense warenhuis Liberty zei dat de kleding van McQueen ‘de schappen uitvloog’. Ook Net-a-porter ziet een flinke toename van aankopen. Op veilingsite e-Bay zijn de biedingen ook hoger door de dood van de ontwerper.

Geannuleerd
De modeshow van McQueen in New York is inmiddels afgeblazen. Hij zou met zijn collectie de New York Fashion openen, maar medewerkers hebben op het laatste moment besloten de show te annuleren

Lees ook:

Virtueel front-row bij Alexander Mcqueen
McQueen op film in plaats van catwalk
Haute couture whiskey van Alexander McQueen
Alexander McQueen ontwerpt kledinglijn voor Puma