TOP

Historisch Museum Rotterdam in teken van Rotterdamse Couture

Het Historisch Museum in Rotterdam staat van 7 februari t/m 18 april in het teken van Rotterdamse Couture. Er is werk te zien van Cargelli, Bas Kosters en Fong Leng.

Carl Gellings, beter bekend als Cargelli, heeft in de jaren vijftig tot halverwege de jaren zeventig met uitgesproken ontwerpen en shows een grote rol in Rotterdam en daarbuiten gespeeld. Tijdens de Cargelli Rotterdamse Couture tentoonstelling exposeert Bas Kosters, multidisciplinair modeontwerper, een aantal looks uit zijn collecties. Ook worden ontwerpen van stijlicoon Fong Leng gepresenteerd. Cargelli, Fong Leng en Bas Kosters staan bekend als drie uitgesproken ontwerpers, die met eigenzinnige creaties en aparte combinaties van kleuren en materialen.

Kosters exposeert zeven looks uit zijn ‘Freedom Collection’ en ‘Le salon Exclusive collectie’. Ook showt hij vijf nieuwe poppen en twee archiefprints, als onderdeel van de tentoonstelling. Verder verkoopt de populaire ontwerper een aantal items uit zijn webshopcollectie. De collectie en poppen worden verkocht bij Maison Ephine aan de Oppert 296. De poppenexpositie zal plaatsvinden bij LokalHeroz op de Opper 294 in Rotterdam.