TOP

Abercrombie & Fitch heeft ook last van de crisis

Het Amerikaanse modebedrijf Abercrombie & Fitch heeft in het tweede kwartaal van het boekjaar (mei, juni, juli) de omzet zien kelderen met maar liefst 23%.

Abercrombie & Fitch is eigenaar van de ketens Abercrombie & Fitch, abercrombie, Hollister Co, Ruehl No.925 en Gilly Hicks, die samen goed zijn voor meer dan 1000 winkels. Abercrombie & Fitch is de grootste keten en wordt door het gelikte preppy concept als voorbeeld voor velen in de Nederlandse moderetail geldt. De omzet van het bedrijf daalde in het tweede kwartaal met 23% naar $648,5 miljoen (€421 miljoen). Zonder de nieuwe winkels daalde de omzet zelfs 30%. In de winkels van Abercrombie & Fitch daalde de omzet met 27% en bij Hollister 33%. De economische situatie is voor een grootste deel de boosdoener volgens het bedrijf.

Er werd in het kwartaal een verlies geboekt van $26,7 miljoen (€17,3 miljoen), een jaar geleden was er nog winst van $77.8 miljoen (€50,5 miljoen). Voor een deel wordt het verlies veroorzaakt van het sluiten van filialen van de verlieslijdende keten Ruehl, al deze winkels moeten aan het eind van het boekjaar dicht zijn.