TOP

Aankondiging: Lidewij Edelkoort over zomer 2022

Het halfjaarlijkse trendseminar van Lidewij Edelkoort wordt ook dit seizoen vanwege de coronamaatregelen online gehouden. Voor het zomerseizoen 2022 is papier de grote inspiratiebron. Verwacht dus veel wit en neutralen.

Het wordt de tweede keer dat trendforecaster Lidewij Edelkoort haar visie op de trends geeft via een webinar. Vorig seizoen gaf ze haar online presentatie vanuit Zuid-Afrika, waar zij op dat moment in lockdown zat. Vanwege de coronapandemie en alle veiligheidsmaatregelen organiseert organisator Appletizer ook dit seizoen geen fysiek event, maar een online seminar op donderdagochtend 26 november 2020.

Resetten

Tijdens het webinar voor zomer 2022 vertelt trendforecaster Lidewij Edelkoort over de behoefte aan een reset om daarna met een blanco pagina te kunnen beginnen. Haar presentatie Blank Page gaat in op de macrotrends en de ontwikkelingen in mode en textiel. Daarna volgt de presentatie Paper met de kleuren voor het nieuwe seizoen. Verwacht een lichter, neutraler kleurenpalet met heldere accenten. Een duidelijk vervolg op haar presentatie Stillness voor winter 2021-2022 waar de kleur wit centraal stond. Na een korte pauze sluit ze de ochtend af met de presentatie The Future of Luxury 2020-2025. Aan het einde van het webinar kunnen deelnemers live vragen stellen aan Lidewij Edelkoort.

Inspiratie uit papier

Volgens Lidewij Edelkoort is papier een krachtig symbool en een inspiratiebron geworden. “Tijdens de lockdown vanwege Covid-19 hebben we allemaal begrepen hoe we alles vanaf nul moeten heroverwegen, de samenleving moeten hermodelleren en mode moeten reconstrueren. De eigenschappen van papier zijn verwant aan textiel en leiden ons naar nieuwe kwaliteiten die kunnen ademen en die eenvoudig zijn. Maar dit is ook een nieuw tijdperk waarin papier een innovatieve vezel wordt voor zowel mode als design, geweven tot stof, gebreid tot truien en opgevuld met viltachtige materialen. Deze opwindende mogelijkheden zullen gloednieuwe vormen van tactiliteit opleveren die zowel netjes en scherp als wild en gedeconstrueerd kunnen zijn.”

Inschrijven

Het programma op 26 november 2020 duurt van 10 tot 13 uur, inclusief korte pauze. Deelnemen aan het seminar kost 295 euro exclusief btw. Dit bedrag is inclusief booklet van Trend Union, dat wordt opgestuurd. Andere deelnemers van hetzelfde bedrijf kunnen zich voor slechts 150 euro aanmelden. Ook studenten en docenten nemen met korting deel aan het webinar. Kaarten bestel je via de website van organisator Appletizer. Na registratie en betaling ontvangen de deelnemers een dag van tevoren via de mail een link om het seminar te volgen.