TOP

Gespot op de beurzen: de mooiste vrouwenschoenen voor zomer 2021

Op zoek naar inspiratie voor schoenen voor zomer 2021? Op de schoenenbeurzen in Cast in Nieuwegein en in Düsseldorf selecteerden we dé highlights uit de nieuwe schoenencollecties voor vrouwen.

De belangstelling voor natuurlijke materialen en kleuren zien we terug in zowel de mannen- als vrouwencollecties. Waar dit bij mannen leidt tot een ingetogen beeld, zijn de vrouwenschoenen uitbundiger. Met creatieve kurkzolen, bohemian vlechtwerk en opvallende kleuraccenten. We zien de gevlochten uppers ook terug op meer minimalistische instappers, sneakers en veterschoenen. Hier zijn ze toegepast als spannend detail, waardoor je blik nét even langer blijft hangen.

Trends

Qua kleurgebruik springen twee trends in het oog. Allereerst grijpen ontwerpers voor de nieuwe collecties terug op lieflijke en zachte kleuren als vanillegeel, aardbeiroze en babyblauw. Het aanbod hierin is breed: van elegante sandalen en nonchalante slides tot robuuste sneakers. Ook goud is populair voor zomer 2021. Misschien is het niet al goud wat blinkt, maar met de nieuwe schoenencollecties zit het er dicht in de buurt.

Beeld: Wilke Wittebrood