TOP

Canip Simsek (Studio C Company): ‘Ik haal graag vernieuwende merken naar Nederland’

In deze serie interviews spreken we met agenten in de mannenmode. In het achtste deel van deze reeks praten we met Canip Simsek van Studio C Company vertegenwoordiger van onder meer BOB, Jacques Britt en Crossley. “Door betrokken te zijn, weet ik goed wat er in de markt speelt.’

Canip Simsek begon zijn agentuur Studio C Company drie jaar geleden met HV Polo. Inmiddels heeft hij er vier andere merken bij – Jacques Britt, Crossley, BOB en Sunstripes – waarmee hij vooral actief is in het mannenmodesegment.

 

Kun je iets vertellen over de merken die je vertegenwoordigt?

 

“Ik ben inderdaad begonnen met HV Polo, omdat ik voor die tijd ook veel met American sportswearmerken werkte. HV Polo is in het zomerseizoen goed in de polo’s en in de winter de jassen. Jacques Britt is erg sterk in shirts, BOB is in de zomer goed in polo’s, in de winter vooral sterk in knitwear en colberts. Crossley is een knitwearmerk, dat bijzonder is omdat ze alles zonder chemicaliën produceren in een eigen fabriek in Florence. Dat merk spreekt veel ‘productgeeks’ aan en heeft een hele trouwe klantenkring. Tot slot is Sunstripes goed in zijn functionele jassen.”

 

Wat is je visie achter het merkenpakket?

 

“Ik breng graag mooie, vernieuwende casual merken naar Nederland. Het zijn totaal verschillende merken die ik in mijn pakket heb, maar dat vind ik zelf het leuke. Ik kom bij veel verschillende soorten winkels over de vloer. Die variatie vind ik prettig. Toch heb ik ook merken die elkaar goed aanvullen, zoals Jacques Britt en BOB. Veel van mijn klanten kopen dan ook ook twee of meer labels bij mij in. Ik vind het wel belangrijk dat de items niet extreem duur zijn, al zit ik wel voornamelijk in het middenhoog tot hoge segment.

 

Hoe verloopt de inkoop?

 

“Winkeliers komen op inkoop bij mijn showroom in Laren. Ik zit daar eigenlijk per toeval – HV Polo had daar al een showroom – maar eigenlijk is het een hele fijne locatie; centraal in het land en er is genoeg parkeergelegenheid voor de deur. Iets dat je van de meeste steden niet kunt zeggen. Daarnaast bestellen veel klanten buiten het inkoopseizoen artikelen bij. Dat kan via een speciale b2b-website of via email of telefoon.”

 

Hoe ondersteun je de retailer?

 

“Door ten eerste betrokken zijn. Ik bezoek mijn klanten vaak, ik ken ze goed. Buiten het inkoopseizoen ben ik eigenlijk altijd op pad, dan ga ik langs winkels. Om te zien en vragen hoe het met mijn klanten gaat. Met sommige winkeliers heb je toch een soort vriendschap. Ik ken sommigen al heel lang en dan weet je vrij veel van elkaar. En soms draai ik een dag mee op de winkelvloer, zodat ik ook weet waar die eindklant behoefte aan heeft. Ik weet daardoor ook wat er in de markt speelt. Veel van mijn klanten sturen standaard op maandag de doorverkoopcijfers door. Als sommige items niet goed lopen, probeer ik altijd een oplossing te vinden door die slowmovers om te ruilen. Daarnaast doen we regelmatig events of promotionele activiteiten met een winkelier voor een bepaald merk; dat hangt per ondernemer af wat zijn of haar wensen zijn.”

 

Wat zijn je ambities?

 

“Ik wil blijven doen wat ik nu doe: vernieuwing brengen met mijn merken. Qua merkenpakket heb ik nu nog niet de ambitie om verder uit te breiden. We hebben in drie jaar tijd al enorm uitgebreid, nu is het belangrijk om te focussen op kwaliteit. Ik wil met mijn merken beter zichtbaar zijn en een vaste waarde zijn in de winkels waar we al liggen. Daarnaast ben ik natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe klanten. Ik kijk bijvoorbeeld in welke stad we nog niet liggen, selecteer in die steden de mooiste winkels en ga daar dan langs.”

 

  • Telefoonnummer: 06-20 70 31 58 (Canip Simsek)
  •  Merken: BOB, Crossley, HV Polo, Jacques Britt en Sunstripes
  •  Prijzen: BOB polo’s rond €99 en knitwear €119,-, Crossley vanaf €99, HV Polo polo’s vanaf €69,-, Jacques Britt shirts vanaf €99,-, Sunstripes jacks vanaf €149,-. 
  •  Marges: BOB 2.8, Crossley 3.0, Jacques Britt 2.8, HV Polo 2.6, Sunstripes 3.0