TOP

Onderzoek: kleding kopen maakt gelukkig

Onderzoeksbureau GfK deed onderzoek naar het verband tussen gelukkig zijn en geld uitgeven. Wat blijkt? Kleding kopen maakt gelukkig!

Onderzoeksbureau GfK deed vorige maand onderzoek naar het verband tussen gelukkig zijn en geld uitgeven onder 18.913 mensen. Materiële zaken blijken een bijdrage te leveren aan ons geluk.

Kleding, schoenen en accessoires

Bijna de helft van de Nederlands gaf aan gelukkig te worden van het kopen van kleding, schoenen of accessoires. Het kopen van modegerelateerde items staat bij zowel mannen als vrouwen in de top vijf van aankopen die gelukkig maken.

Top vijf mannen
1. Vakantie / reis
2. Elektronisch apparaat / gadget 
3. Kleding, schoenen en/of accessoires 
4. Muziek, films en/of games 
5. Boeken

Top vijf vrouwen
1. Kleding, schoenen en/of accessoires
2. Vakantie / reis
3. Decoratie voor in en/of om het huis
4. Boeken
5. Tickets voor een evenement

I put some new shoes on and suddenly everything is right!

Wanneer mensen aangaven gelukkig te kunnen worden van een modeaankoop, blijkt dit over het algemeen te gaan over schoenen, gevolgd door broeken en tops. Mannen worden ook gelukkig van het kopen van een jas, terwijl vrouwen dit weer vaker hebben bij sieraden.

Mode top vijf mannen
1. Schoenen
2. Broeken
3. Truien / vesten
4. Shirts / tops
5. Jassen / jacks

Mode top vijf vrouwen
1. Schoenen
2. Shirts / tops
3. Broeken
4. Truien / vesten
5. Sieraden / bijoux

Doelgroepen

Met name tieners en twintigers geven aan gelukkig te worden van het kopen van sieraden en bijoux.  Nederlanders van 40 jaar en ouder zeggen happy te worden van het kopen van de perfecte broek. Opvallend is dat naarmate we ouder worden, we minder gelukkig worden van welke aankoop dan ook.