TOP

9 to 5 met Anneloes van der Heijden

Anneloes van der Heijden is eigenaar en creatief directeur van Studio Anneloes. Haar rol is energie geven, inspireren, trends constateren en die doorvertalen naar collecties. In Textilia 01 lees je in Close-up een persoonlijk interview met haar… Hoe ziet de dag van de Founder van Studio Anneloes eruit? Je leest het in deze eerste editie van de nieuwe online rubriek ‘9 to 5 met…’

06:45 uur: De wekker gaat en ik maak me klaar om een uurtje te sporten. Ik begin mijn dag het liefst lekker actief.

09:00 uur: Zodra ik op kantoor aankom maak ik even rondje door het bedrijf. Ik vind het altijd fijn om de afdelingen langs te gaan en mee te krijgen wat er overal speelt.  

09:30 uur: Een selectie van prints ligt klaar op mijn bureau. Met een collega van styling en productie loop ik door de selectie heen en samen maken we een keuze voor de stoffen die de basis zullen vormen voor een nieuwe collectie. Uiteraard kijk ik hierbij kritisch naar het thema dat we eerder al uitgekozen hebben voor deze collectie. 

10:00 uur: Samen met onze graphic designer werp ik een blik op het lookbook dat binnenkort met de retailer gedeeld gaat worden. We bespreken specifieke elementen die uitgelicht gaan worden en zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes klopt. 

11:00 uur: Onze visual merchandiser gaat vandaag weer aan de slag met de showroom. Samen kijken we nog even naar de indeling die het beste past bij de collecties die ingehangen gaan worden.  

11:30 uur: Ik haak nog even spontaan aan bij een inkoopgesprek met een van onze retailers. Ondanks mijn volle agenda maak ik hier altijd ruimte voor, omdat ik geloof in het belang van directe betrokkenheid. We vervolgen het gesprek aan tafel in ons restaurant en spreken gelijk de actualiteiten in de retail met elkaar door. 

13:15 uur: Na de lunch is het tijd voor de interne collectiepresentatie, waarin we alle afdelingen meenemen in de nieuwe collectie. Dit is een belangrijk moment waarop we samen de visie en inspiratie achter de nieuwe items delen.

14:00 uur: Ik schuif aan bij onze MT-vergadering. Zowel de verkoopcijfers als de ontwikkelingen rondom ons nieuwe second-hand platform komen aan bod. Bij Studio Anneloes houden we van snelheid en aanpakken, dus er valt altijd genoeg te bespreken.  

15:00 uur: Ik neem nog even de tijd om zelf kleding door te passen. Dit blijft toch een praktische manier om te voelen en ervaren wat we aanbieden. 

16:30 uur: Aan het einde van de dag zit ik nog even met onze financieel medewerker. We nemen de budgetten door en evalueren de marges en investeringen. Ik denk graag mee in hoe we nog commerciëler te werk kunnen gaan. 

17:45 uur: De dag zit er alweer op en is voorbij gevlogen. Tevreden stap ik de auto in, naar huis. 

Leer Anneloes van der Heijden beter kennen in de Close-Up van Textilia 01. Hier vertelt ze wat er nog op haar bucketlist staat, wanneer ze het gelukkigst is en wie haar heldin is.