TOP

8-10 juni: vierde editie Fashionclash Maastricht

Van 8 tot en met 10 juni vindt het mode-evenement Fashionclash Maastricht voor de vierde keer plaats. Meer dan 100 jonge talenten uit 20 verschillende landen komen bij elkaar voor dit interdisciplinaire modeweekend.

Fashionclash Maastricht is een podium waarbij met name jong talent uit binnen- en buitenland de mogelijkheid krijgt hun werk te tonen aan een divers publiek. Op de catwalk showen Nederlandse labels hun nieuwste collecties, zoals Femke Agema, Gomes Esser Design en Jonathan Christopher. Verder is er werk te zien Ivana Pilja uit Servië, Sasha Kanevski uit Oekraïne, Pierre-Antoine Vettorello uit België, Lenka Srsnova uit Slovakije, Daniela Barros uit Portugal, Kamila Gawronska Kasperska uit Polen, Tata Christiane uit Duitsland, Omar Valladolid uit Peru en Hao-ni Tsai uit Taiwan.

Mode versus niet-mode

Andere programma onderdelen van Fashionclash zijn een tentoonstelling in de voormalige decorfabriek van Mosa over de kunst van mode en het Clash Project, waar tien niet-modeontwerpers hun visie op mode vertalen naar autonome modecreaties. En voor het project Theatrale Ontmoetingen zijn modeontwerpers een samenwerking aangegaan met podiumkunstenaars. Verder is er een Fashionclash Party met Strictly Vinyl en Menr. BroekjeVol (Bas Kosters) & Mevr. BloesjeVol (Shirley Macholina). Tenslotte is er de tweede editie van Fashionclash Market waar kleding, sieraden en accessoires van jonge ontwerpers worden verkocht.

 

Kijk voor het volledige programma op http://www.fashionclash.nl Voor het modeshow programma is er kaartverkoop; de rest van het programma is gratis toegankelijk.