TOP

5 vrouwenmodetrends uit Parijs voor winter 2015/2016*

Wat was er te zien op de catwalks van de Paris York Fashion Week, die van 3 tot en met 11 maart 2015, plaatsvond? Textilia selecteerde 5 trends uit de vrouwenmodecollecties voor winter 2015/2016.

Ruches

Plooien en plissés zagen we op de andere internationale catwalks ook volop, maar de ontwerpers in Parijs leven zich daarnaast ook uit met ruches en stroken, wat vaak leidt tot een romantische look. Zowel in dunne, transparante materialen als in zwaardere stoffen.

Alexander McQueenBalmainChloeIsabel MarantPaul & JoeValentino

Alexander McQueen, Balmain, Chloé, Isabel Marant, Paul & Joe, Valentino. (Foto’s: Jeroen Snijders)

Ronde schouders

Schouders worden rond, vaak door laag plaatsen (of zelfs geheel weglaten) van de schouderinzet. Jassen en truien krijgen daardoor een capevorm, maar hebben wel degelijk mouwen. Vaak toegepast met extra volume voor een nóg ronder geheel.

AcneBalenciagaChalayanIssey MiyakeJunya WatanabeStella McCartney

Acne, Balenciaga, Chalayan, Issey Miyake, Junya Watanabe, Stella McCartney. (Foto’s: Jeroen Snijders)

Mannenstoffen

Ruiten, tweed en wol: aan mannenstoffen voor vrouwen geen gebrek. Vaak in ingetogen tinten als bruin, roest en grijs.

AcneAgnes BChanelChanelChloeChristian Dior

Acne, Agnes B, Chanel (2x), Chloé, Christian Dior. (Foto’s: Jeroen Snijders)

Wijde broeken

De slimfit is een blijver, maar daarnaast komen de broeken met rechte wijde pijpen terug. In stevige mannenstoffen, maar ook in luchtige, fladderende materialen.

AkrisBalmainBalmainDries van NotenH&MLeonard

Akris, Balmain (2x), Dries van Noten, H&M, Leonard. (Foto’s: Jeroen Snijders)

Salopet

De salopet is al een tijdje bezig met een comeback. In Parijs zagen we vooral de leren variant, maar ook de skipak-achtige vorm. Ook de jurk-variant kwam voorbij.

ChalayanChloeH&MHermesLeonardLeonard

Chalayan, Chloé, H&M, Hermès, Leonard (2x). (Foto’s: Jeroen Snijders)


Meer trends? Bezoek de Trenddag!

Op 11 mei organiseert Textilia de Trenddag. Bekende trendwatchers als Christine Boland (vrouwenmode), Jan Agelink (Jeans & Sportfashion) en Els van Son (schoenenmode) belichten de trends voor zomer 2016. Door inspirerend beeld en geluid, samengevat in verschillende kleurrijke presentaties, word je op nieuwe ideeën gebracht en ga je met een frisse blik het nieuwe inkoopseizoen tegemoet. Dierentuin Artis in Amsterdam vormt het decor van deze Trenddag. Hier zijn voldoende parkeerplaatsen en Artis is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Tot 12 april ontvang je €20,- vroegboekkorting! 

info-icoon