TOP

3 gevallen waarbij de functionaliteit van een kledingstuk zwaarder weegt dan uiterlijk

We willen er allemaal het liefst pico bello uitzien, hoewel de een wellicht wat meer dan de ander. Daarom shoppen we graag naar leuke kleding en staan we voor de spiegel te kijken hoe we eruitzien in ons outfit. Voor de modieuzen is ‘comfortabel’ vaak een scheldwoord, omdat dit in veel gevallen haaks staat op een flatteuze, afgeklede uitstraling. Maar er zijn ook gevallen waarin het uiterlijk niet op de eerste plaats moet komen te staan. We bespreken drie gevallen waarbij de functionaliteit van een kledingstuk zwaarder weegt dan uiterlijk.

Wandelschoenen

Er zijn weinig mensen die wandelschoenen modieus zouden durven noemen. Het zijn vaak lompe dingen waar je niet per se in gezien wilt worden. Maar dat is geen reden om lange wandelingen te gaan maken op je sneakers of je nette schoenen. Wandelschoenen dienen exact dat doel: ervoor zorgen dat jij lange wandelingen kunt maken in de natuur, op een stedentrip of tijdens een wandelmars. Op dat moment gaat comfort boven uiterlijk en is het veel belangrijker dat jouw voeten en je enkels goed ondersteund worden.

Steunkousen of compressiekousen

Niemand wordt er blij van al hij of zij steunkousen voorgeschreven krijgt. Vooral mannen dragen in het dagelijks leven eigenlijk nooit lange sokken, en ook veel vrouwen sidderen bij het idee dat ze die lelijke hulpstukken om de benen moeten dragen. En dat is allemaal begrijpelijk, maar steunkousen kunnen een belangrijke functie hebben, namelijk stimuleren de bloedcirculatie in je benen en voeten als die zonder steunkousen niet in orde is. Je gezondheid plus het voorkomen van vermoeide en zware benen weegt dan toch wel zwaarder, zeker met in het achterhoofd dat je de kousen toch grotendeels kunt verborgen onder een broek en schoenen. Heb je snel last van blessures door het lopen, dan kunnen compressiekousen dat helpen verminderen door extra ondersteuning te bieden en de energie vast te houden in je benen, zodat je ook minder snel last van spierpijn krijgt. Een mooi outfit is immers geen blessures waard.

Thermokleding

Ook zoiets functioneels: thermokleding. Dat zorgt ervoor dat je lichaamswarmte vastgehouden wordt als het erg koud is en transpiratievocht afgevoerd wordt. Gelukkig kun je thermokleding onder andere kleding dragen, maar honderd procent modieus zal het niet worden. Maar als je moet kiezen tussen buiten vernikkelen om er modieus uit te zien of warm blijven en er iets minder gracieus bij te lopen, dan is dat laatste waarschijnlijk gezonder.

Het oog wil wat, maar het lichaam heeft ook zo zijn behoeftes. Als je die negeert, krijg je daar last van. Dan maar een keer iets dragen waar je geen selfies mee wilt maken.