TOP

28,8% minder omzet voor Liz Claiborne

De economische crisis heeft ook zijn weerslag op de kwartaalcijfers van modeconcern Liz Claiborne. In het eerste kwartaal van het boekjaar daalde de omzet met 28,8% naar $780 miljoen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2008.

De omzetdaling in het eerste kwartaal ten opzichte van vorig jaar wordt mede veroorzaakt doordat Liz Claiborne het tegenwoordig met minder merken doet. Het afgelopen jaar zijn diverse merken afgestoten of stopgezet, waaronder C&C California, Narciso Rodriguez, Enyce en Ellen Tracy. Daarnaast incasseerden de belangrijkste overgebleven merken een omzetteruggang. De omzet van Mexx daalde maar liefst 39% naar $209 miljoen. Zonder de invloed van wisselkoersen daalde de omzet met 29,3%. Ten opzichte van eerste kwartaal in 2008 waren er 59 concessies (shop-in-shops) minder. Op vergelijkbaar winkelbestand daalde de omzet van Mexx met 7%.

Juicy Couture zag de omzet dalen met 5,4%, maar dit cijfer is positief beïnvloedt door winkelopeningen. Zonder de nieuwe winkels daalde de omzet met 22%. Bij Lucky Brand daalde de omzet met 11,9%, vooral door een terugloop in wholesale. Alle nieuwe winkels niet meegerekend daalde de omzet zelfs 18%. Kate Spade zag de omzet dalen met 8,5% en zonder de nieuwe winkels zelfs met 27%.