TOP

25.000 euro opgehaald tijdens de Raps24KiKa

Afgelopen weekend is er maar liefst 25.255,- euro opgehaald voor Stichting KiKa (KinderKanker) tijdens de 24-uurs skate/skeelermarathon. Ruim 200 liefhebbers namen in teamverband of solo deel aan dit bijzonder evenement bij FlevOnice in Biddinghuizen. De opbrengst van deze zesde editie van de Raps24KiKa was wederom een record (in 2008 was de opbrengst 18.00 euro).

Vanaf de start om 16:00 uur op vrijdag verreden de deelnemers gedurende 24 uur en door weer en wind op de baan van FlevOnice hun rondjes. Zelfs profsporters zoals marathonschaatser Jan Maarten Heideman reden uit sportiviteit een aantal rondes mee. Helaas werd de wedstrijd heel even stilgelegd ten gevolge van de zware regenval op vrijdagavond.


Topstukken veiling

Het team van Panorama, onder aanvoering van teamcaptain Rintje Ritsma, verreed de meeste rondjes en werd na afloop gehuldigd. Aansluitend was er een veiling met topstukken, zoals de Tour du Montreal winnaars trui van Kirtsen Wild, het schaatspak van Jan Maarten Heideman, een gesigneerd shirt van het Rabo Prowielerteam, schaatskleding van Jorien Voorhuis en een clinic van marathonschaatser en skeeleraar Martijn Kromkamp. De cheque werd na de veiling in ontvangst genomen door de speciaal afgevaardigde KiKa ambassadeur acteur John Jones.

Raps is sinds 1987 toonaangevend in de fiets-, schaats- en skeelerwereld. Raps’ historie is gebaseerd op innovatieve en hoogwaardige producten, ontwikkeld en gemaakt door sportprofessionals.

T 0546-863363

E tamara@raps.nl