TOP

Nieuwe winkel voor No Label, modemerk Sies Marjan stopt en Kamer stemt in met franchisewet

Mannenmodemerk No Label heeft een nieuwe winkel geopend, het modemerk Sies Marjan stopt ermee en de Tweede Kamer heeft ingestemd met de franchisewet. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 17 juni.

Nieuwe winkel voor No Label

Het Nederlandse mannenmodemerk No Label heeft een winkel geopend in Utrecht (zie hoofdfoto), in het centrum van de stad aan de Lijnmarkt. Dat meldt managing director Ruben Fust. Het merk heeft winkels in Rotterdam en Amsterdam en wil uitbreiden naar Eindhoven, Den Bosch en een tweede filiaal openen in Amsterdam. Fust zegt dat het in deze tijd van veel onzekerheid lijkt alsof No Label tegen de stroom in nieuwe winkels opent, maar zit volgens hem anders. Fust: “Wij denken dat het vooral met relevantie te maken heeft. De fashionmarkt staat al jaren onder druk door strategieën die leiden tot overproductie en nieuwe collecties die al in de uitverkoop liggen voordat het seizoen begonnen is. Wij doen daar niet aan mee.” No Label ontwerpt en produceert de kledingcollecties zelf, en verkoopt via de fysieke winkels en in de webshops. Daardoor kunnen ze naar eigen zeggen de kosten laag houden.

Modemerk Sies Marjan stopt

Sies Marjan, het Amerikaanse label van de Nederlandse ontwerper Sander Lak, houdt op te bestaan. Dat meldt onder meer WWD.  Het merk staakt de activiteiten vanwege de impact van de COVID-19-pandemie. “Als jong onafhankelijk bedrijf werden we aanzienlijk beïnvloed door COVID-19. Met een zwaar hart hebben we de zeer moeilijke beslissing genomen om ons bedrijf te sluiten”, laat Lak weten in een verklaring aan WWD. Sies Marjan werd vijf jaar geleden opgericht en ging een veelbelovende toekomst tegemoet. Lak wist grote investeerders aan zich te binden, kreeg lovende kritieken van de pers en won in 2018 de CFDA Swarovski Award voor opkomend talent.

Zalando verlengt steunpakket voor fysieke winkels 

Zalando verlengt zijn steunpakket voor stenen retailers tot eind 2020, schrijft Twinkle. Daarnaast breidt het Duitse bedrijf zijn Connected Retail-programma uit naar Polen, Zweden en Spanje. Met dat programma kunnen fysieke winkels hun aanbod op het platform van Zalando verkopen. Carsten Keller, vice president partner solutions, zegt dat fysieke winkels in de retailsector het hardst zijn getroffen door de crisis en ondersteuning is volgens hem van belang. “De crisis is nog niet voorbij en retailers ondervinden nog altijd merkbare gevolgen voor hun business. De consument keert maar langzaam terug naar de winkelstraten. Daarom hebben we besloten om niet alleen ons aanbod in onze bestaande markten, Duitsland en Nederland te verlengen, maar ook om Connected Retail te lanceren in die drie nieuwe Europese markten vanaf juli.”

Voormalig topman Tommy Hilfiger nieuwe ceo Hugo Boss

Hugo Boss heeft Daniel Grieder aangesteld als de nieuwe directeur, zo meldt Fashionnetwork. Grieder was hiervoor ceo van Tommy Hilfiger Global & PVH Europe. Hij start op 1 juni 2021 en volgt dan Mark Langer op, die op 30 september 2020 terugtreedt. Langer was sinds mei 2016 ceo van Hugo Boss was. Financieel chef Yves Mueller zal in de tussentijd de woordvoerder van de raad van bestuur zijn. Grieder was de eerste keuze voor deze functie, zegt Hermann Waldemer, voorzitter van de raad van commissarissen, in een verklaring. “Zijn internationale expertise, charismatische persoonlijkheid en uitgebreide wereldwijde ervaring in merkbeheer, product, distributie, marketing en digitalisering maken hem de ideale kandidaat. Hij bezit alle kwaliteiten die nodig zijn om Hugo Boss terug te leiden naar omzet- en winstgroei en om de wenselijkheid van onze merken voor consumenten te vergroten.”

Kamer stemt in met franchisewet

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een wet die franchisers meer bescherming biedt, schrijft Retailnews. De wet zorgt ervoor dat franchisenemers beter worden geïnformeerd over ontwikkelingen rondom de franchiseformule. Daarnaast krijgen ze meer zeggenschap. De wet wordt nu voorgelegd aan de Eerste Kamer. Het Vakcentrum, brancheorganisatie van ondernemers en franchisers, noemt het een verbetering dat voor de positie van de franchisenemers. Vakcentrum-directeur Patricia Hoogstraaten is blij: “Hier hebben we ons meer dan 10 jaar voor ingezet. Het is goed dat er nu meer transparantie en inspraak komt.” Ze hoopt dat de Eerste Kamer snel een klap geeft op de nieuwe wet.