TOP

1,2 miljard steun van overheid voor MKB

De overheid maakt 1,2 miljard euro beschikbaar voor de ondernemer die dreigt om te vallen als gevolg van de financiële crisis. Dit maakte Mitex-voorzitter Jan Meerman gisteren bekend op de Mitex ondernemersdag.

Jan Meerman wilde het niet hebben over de crisis, maar deelde nog wel het goede nieuws mee dat het Midden- en Kleinbedrijf kan rekenen op steun van Balkenende. “Net als de banken hebben wij ook recht op financiële steun in dit moeilijke klimaat. Ondernemers zorgen dat de economie blijft draaien en daarom willen ze ons een steuntje in de rug geven”, speechte Meerman voor zo’n vierhonderd ondernemers.

Ook de andere sprekers wilden het niet hebben over de financiële ellende in de wereld, maar ook zij ontkwamen er niet aan om het toch even te noemen. De zeer inspirerende oud-dameshockeycoach Marc Lammers noemde de crisis vooral een ‘kans om je te onderscheiden van de concurrent’ en Ronald van Zetten, directeur Hema, drukte de toehoorders op het hart ‘vooral bij je kernwaarden te blijven’.