TOP

Zo stimuleer je gezond werken op kantoor

Nu we meer thuis aan het werk zijn is het wel zo handig om, wanneer je personeel op kantoor is, ervoor te zorgen dat ze zo gezond mogelijk aan het werk zijn. Nou is het natuurlijk sowieso prettig wanneer je personeel vitaal en gemotiveerd is, maar na zo’n bijzondere tijd als het afgelopen jaar is een beetje extra stimulans niet verkeerd. Lees in dit artikel hoe je dit het beste voor elkaar kunt krijgen.

Stimuleer lichaamsbeweging

Het is algemeen bekend dat lichaamsbeweging voor vitaliteit zorgt. Je kunt hierop inspelen door de mogelijkheid tot sporten op de werkvloer te creëren. Tijdens de pandemie is gebleken dat dit voor werknemers erg goed heeft uitgepakt. Doordat de sportscholen dicht waren en er thuis ook meer van mensen verwacht werd kwam het goed uit dat er op het werk tijd en mogelijkheid tot sporten gecreëerd werd. Naast vitaliteit zorgt het ook nog eens voor teambuilding en een opgeruimde geest.

Ergonomische meubelen

Veel mensen hebben hun thuiskantoor zo comfortabel mogelijk ingericht, bijvoorbeeld door middel van ergonomische meubelen. Dit zijn meubelen die een gezonde lichaamshouding stimuleren. Het is dan wel zo prettig dat je werknemers deze mogelijkheid op kantoor zelf ook hebben. Wist je dat lang zitten slecht is voor je gezondheid? Schaf daarom elektrische zit/sta-bureaus aan voor je personeel. Dit zijn bureaus die je door middel van een knop kunt verhogen zodat je voor een bepaalde tijd staand achter je bureau aan het werk kunt.

Eten en drinken

Wanneer je het druk hebt dan kan gezond eten en drinken er nog weleens bij inschieten. Als werkgever kun je je personeel stimuleren om regelmatig en gezond te eten en drinken. Je zou dan bijvoorbeeld wekelijks fruit op kantoor kunnen laten bezorgen, zodat je personeel altijd de kans heeft om een gezonde snack te nemen. Beschikt je bedrijf over een echte kantine? Kies hier dan voor gezonde producten. Ook voldoende drinken schiet er dikwijls bij in. Je kunt dan mokken bedrukken of waterflessen bedrukken met het bedrijfslogo of met de bedrijfsnaam en uitdelen aan je personeel. Sla wat extra in, dan kun je ze ook gebruiken als relatiegeschenken; dit zorgt weer voor meer zichtbaarheid van je bedrijf.

Voldoende zuurstof

De opname van voldoende zuurstof tijdens het werk is erg belangrijk. Hierdoor voelen mensen zich ook vitaler en het bevordert de concentratie. Zorg daarom voor een goed geventileerd kantoor door eventuele roosters open te zetten. Het is dan ook belangrijk om deze roosters, vooral na de wintermaanden, goed schoon te maken. Voor een extra schone lucht kun je ook luchtzuiverende planten in het kantoor neerzetten, zoals de ficus, de philodendron, de sanseveria en de krulvaren.

Met bovenstaande tips ben je snel op weg naar een gezonde werkomgeving!