TOP

Zaffiri failliet verklaard

Het Duitse damesmodelabel Zaffiri is failliet verklaard. De curator en de banken zien geen mogelijkheden voor een doorstart. Voor de Nederlandse agentuur Cees de Best is het nieuws een grote klap.

“We werken al 30 jaar voor de firma Zaffiri”, reageert Dolimah de Best van Cees de Best BV. “De afgelopen twee jaar, na de eerste surséance hebben we heel hard geknokt om het vertrouwen van de klanten te behouden en zeker de laatste twee seizoenen weer met succes.”

De Duitse banken hebben geen vertrouwen meer in Zaffiri en willen dan ook geen geld meer in de Duitse onderneming stoppen. Curator Michael Mönig heeft laten weten dat een doorstart wel mogelijk was, maar dat een ‘miljoenenbedrag’ nodig zou zijn geweest. De banken vinden het risico te hoog.

Op dit moment is het voor De Best niet duidelijk of de leveringen voor de zomer 2010 wel gaan plaatsvinden. “Het is vreselijk om mijn klanten op dit moment niet de zekerheid te kunnen geven waar ze recht op hebben, maar zodra er meer bekend is zal ik daar direckt openheid over geven.”

Zaffiri met de merken Zaffiri en Zaffiri Selection vroeg eerder deze maand surséance van betaling aan. Potentiële investeerders hadden wel interesse in de overname van losse onderdelen van het bedrijf, maar niet voor de totale onderneming.