TOP

Yarn Unit neemt ‘sabbatical’

Het modelabel Yarn Unit zal volgend jaar geen collecties maken. Eigenaar Jan-Everard Wiggelinkhuizen neemt een jaar om op adem te komen.

Volgens Jan Everard Wiggelinkhuizen liggen de moeilijke financiële omstandigheden ten grondslag aan zijn beslissing. Wiggelinkhuizen draait naast Yarn Unit het agenturenbedrijf Wig Anthology en merkt dat detaillisten steeds later zijn met betalen. “Agenten fungeren als de nieuw bank maar hebben daar niet de financiele ruimte voor. De betalingstermijnen worden continu ruim overschreden en ook moederorganisaties betalen de commissies aan de agenten steeds later uit, terwijl ik natuurlijk ook gewoon mijn rekeningen op tijd moet en wil betalen. Dat breekt me op.”

Om financieel gezond te blijven, heeft Wiggelinkhuizen besloten volgend jaar geen geld vrij te maken voor collecties van zijn eigen merk en zich te focussen op zijn agenturen binnen Wig Anthology. “In dit sabbatical jaar werk ik aan het vinden van een investeerder of een andere samenwerking met fabrikanten om gezamelijk vanaf 2014 van Yarn Unit een wereldspeler te maken.”

Wiggelinkhuizen is met het bedrijf Wig Anthology agent voor Mads Norgaard – Copenhagen, Mynuka – Berlin (shawls), Dharma (bont en leder), Stella Nova en de WIG50 tassen en accessoires collectie. Nieuw nog voor dit najaar 2012 zijn de zijden ‘sari’ shawls onder het label; ‘By hand’ die vanaf volgende week in de showroom in Amsterdam-Noord hangen, de andere collecties Spring13 worden vanaf eerste week juni verkocht.