TOP

Wisselingen in directie Hugo Boss, s.Oliver en Vögele

Het rommelt dit voorjaar aan de top van verschillende Europese modeconcerns, met wisselingen in de top van Boss, s.Oliver en Vögele.

Ingo Wilts die als Senior Vice President verantwoordelijk was voor het brandmanagement van de lijnen Hugo Boss Black, Selection en Green, de drie bestlopende labels, gaat Hugo Boss verlaten. Wilts stuurde acht jaar lang de opbouw van deze drie labels. Het bedrijf zoekt zo snel mogelijk een opvolger.

Bij s.Oliver wordt de directie verder verkleind. Na het vertrek van Andreas Kromer begin maart 2009, zal ook marketing directeur Michael Stoll het bedrijf verlaten. De nieuwe samenstelling van het directieteam bestaat nu uit Thorsten Grönlund (40) (franchise en groothandel), Thomas Steinhart (40) (internationaal) en Henry Taubald (56) (retail en mail) order.

Charles Vögele heeft in Alain Caparros een nieuwe bestuursvoorzitter gevonden. Voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering trokken vier directieleden zich terug, waaronder president Bernd Bothe en vice-president Felix Ehrat nadat vooraanstaande aandeelhouders hadden verklaart niet meer met hen door te willen. Het rommelt al een tijdje bij het Zwitserse Vögele.