TOP

Wintersport-bestsellers

Ongeveer een miljoen Nederlanders gaan deze winter op wintersport of zijn inmiddels geweest. Een groot deel daarvan geniet nu de voorjaarsvakantie is aangebroken van de besneeuwde hellingen. Wat hebben deze wintersporters aangeschaft voordat ze op vakantie gingen? Drie wintersportspecialisten aan het woord over hun wintersport-bestsellers.

Two Seasons, De Bilt

Als assistent manager en inkoper voor de kleding bij Two Seasons in De Bilt is Ninja Schuurman goed op de hoogte van de laatste trends op het gebied van wintersportkleding. “Wintersportkleding is zeer functioneel, maar je ziet dat een casual uiterlijk steeds belangrijker wordt. Dat hebben we deze winter al gezien en deze trend zet zich komend seizoen door. Mensen willen hun jack ook graag in hun vrije tijd kunnen dragen”, zegt Ninja Schuurman die concludeert dat vooral de merken Peak Performance, Luhta en O’Neill het deze winter goed hebben gedaan. Maar ook schoenen en accessoires werden door de klanten niet vergeten. “De moonboots hebben het natuurlijk top gedaan en we hebben ook veel helmpjes verkocht, zowel voor kinderen als volwassenen. Nieuw dit jaar zijn de brillen met meekleurende glazen voor zowel de zon als de sneeuw.”

 

De Skihut, Purmerend

Joop Bakker, eigenaar van De Skihut in Purmerend, heeft de afgelopen wintermaanden opgemerkt dat steeds meer van zijn klanten kiezen voor kwaliteit. “Ze merken dat goedkope moonboots snel kapot gaan en kiezen nu voor producten van een hoger niveau.” De verkoop van merken als Sportalm, Brunotti en Chiemsee stemt hem tevreden en dat geldt ook voor de fabrikanten van skischoenen. “Ze zijn op dit moment redelijk innovatief aan het worden en er zijn er steeds meer met brede of smalle leesten. Vooral Tecnica doet het goed, dat merk steekt er op dit moment wel een beetje bovenuit.” Joop Bakker heeft deze winter gemerkt dat de recessie nog steeds van invloed is. “Klanten zijn wat voorzichtiger, ze wachten op de uitverkoop. Veel mensen hebben er ook moeite mee om geld aan kinderkleding uit te geven. Maar kinderen lopen vaak de hele winter in dezelfde jas. Ik vind het echt een blamage om een kind in een jasje van H&M naar school te laten lopen.”

 

Somers Wintersport, Herten

Als er een product is dat deze winter goed is verkocht bij Somers Wintersport in Herten, dan zijn het de rocker snowboards. “Van alle boards die we verkocht hebben, is zeker 85 procent met rocker”, zegt Eric de Bock, afdelingshoofd van de afdeling snowboards. “Heel veel mensen kopen zo’n board puur omdat het rocker is. Het is nieuw, het is anders, maar het werkt ook echt. Je ziet dat mensen met heel weinig techniek ineens toch het gevoel krijgen dat ze goed kunnen snowboarden. Deze boards zorgen voor een stukje ontspanning.”