TOP

Winnaars Beste Winkelketens: C&A, Miss Etam, HEMA, Hunkemöller

C&A, Miss Etam, Hunkemöller en HEMA sleepten gistermiddag een prijs voor de Beste Modeketen 2009 in wacht. Het publiek nomineerde LokalHeroz voor de prijs Beste Starter.

De ING Beste Winkelketenprijzen werden gistermiddag door presentator Felix Meurders in Studio 4 in Hilversum uitgereikt. In de categorie Beste Mannenmodeketen koos de consument C&A boven De Bijenkorf, V&D, WE en HEMA. Uit het onderzoeksrapport blijkt dat C&A vooral een grote slag op het gebied van prijs en kwaliteits. Miss Etam ging er met de prijs Beste Vrouwenmodeketen vandoor. Daarbij liet de keten Esprit, HEMA, M&S en Promiss achter zich. Hier speelden ook de prijs en kwaliteit en bovendien het assortiment een grote rol.

Ondermode & Sport
De prijs voor de Beste Ondermode en Lingerieketen werd uitgereikt aan Hunkemöller vanwege de goede service: 39 % van de stemmers noteerde dit als belangrijkste punt. Andere genomineerden waren Livera, HEMA, V&D en H&M. Een volgende opvallende winnaar is de HEMA, die de prijs voor de Beste Baby en Kindermodeketen in ontvangst nam. Daarbij liet de keten Zeeman, H&M, Prénatal en C&A achter zicht. De Nederlandse consument is hier vooral tevreden over de prijs en kwaliteit. Tot slot werd Intersport verkozen als winnaar, boven Actie Sport, Sport2000 en Perry Sport, op het gebied van sport. Niet op het gebied van prijs, maar juist op het gebied van het assortiment en de service scoorde de keten hoge ogen.

Beste starter
Tijdens deze middag kon het publiek ook de Beste Starter nomineren. LokalHeroz won het hierbij van de Rotterdamse vrouwenmodezaak Shopper. Eigenaar Joël Ferdinandus trok met zijn enthousiaste verhaal vol humor de toeschouwers uit de zaal over de streep. Hij omschrijft zijn winkel ook wel als ‘ een kinderdagverblijf voor mannen’. Naast kleding verkoopt de jonge retailer namelijk ook allerlei gadgets en organiseert hij zognoemde Sexy Sales waar naakte vrouwen kleding aan de man brengen. Ferdinandus gaat op 11 november de stijd aan met Tea Bar en chocolatier Van Soest om de titel Beste Starter 2009.

Retail Jaarprijzen
De uitreiking van de ING Retail Jaarprijzen vindt plaats tijdens het Retail Jaarprijs Gala, dat in Studio 21 in Hilversum gehouden wordt. Dan zullen de Vakjuryprijzen, de Publieksprijzen en de overige Retail Jaarprijzen worden uitgereikt.