TOP

Maggy’s Mode wint publieksprijs en vakjuryprijs Retail Jaarprijs 2012

Maggy's Mode was de grote winnaar van het ING Retail Jaarprijs Gala gisteravond. Zowel de vakjury als het publiek verkozen de retailer in Bunschoten-Spakenburg tot beste zelfstandige winkel van Nederland.

Maggy’s Mode in Bunschoten -Spakenburg kreeg van het publiek het hoogste eindcijfer (8,89) van alle zelfstandige winkels die in de race waren voor de publieksprijs van de ING Retail Jaarprijs 2012. De winkel scoort zeer hoog op alle aspecten, met als absolute uitschieters assortiment, service en personeel.

Beste zelfstandige winkel 

Maggy’s Mode won ook de vakjuryprijs Beste Zelfstandige Winkel. Volgens de jury is eigenaresse Maggy Hopman een baanbrekende onderneemster die met passie en bevlogenheid inspeelt op de tijdgeest. Ze heeft haar droom vertaald in een missie. Hiermee weet ze de saaiheid van de traditionele winkelstraten te doorbreken en winkelen echt leuk te maken. Maggy is volgens de jury een fantastisch voorbeeld van een moderne en overtuigende ondernemer die met durf, verstand, creativiteit én eigenzinnigheid voortdurend in staat is om klanten op een sublieme manier te verrassen.

Beste bricks & clicks

De Bijenkorf kreeg dit jaar voor de tweede keer de juryprijs Beste Bricks & Clicks. Volgens de jury durft de Bijenkorf buiten de bestaande vormen van ‘offline winkels’ te denken, iets wat niet vanzelfsprekend is voor traditionele ketens. Het bedrijf heeft nadrukkelijk gekozen voor een multichannel-strategie en heeft hiervoor ook de interne organisatie aangepast. De website is actueel en van hoog niveau, daarnaast wordt er volop in social media geïnvesteerd.

Beste starter 

Schoenenwinkel Colori is de Beste Starter 2012. De damesschoenenwinkels zijn uniek doordat elk seizoen een eigen collectie van pumps, schoenen, laarzen en gympen wordt aangeboden in veel verschillende kleuren. Bij elke kleur schoen bieden de winkels bijpassende tassen, sjaals, ceinturen en sieraden. Volgens de jury geven deze kleurige winkels bij binnenkomst een wow-effect.

Beste retailidee

De juryprijs Beste Retail Excellence-Idee ging naar Experian, dat met de Experian Digitale Media Scan inzichtelijk maakt welke consumentendoelgroepen gebruikmaken van welke mediakanalen. De scan helpt de retailer een beter beeld te krijgen van hoe de inzet en het bereik van de diverse media zijn te optimaliseren. De scan levert volgens de jury een significante bijdrage aan het verhogen van de attractiewaarde van een retailformule middenin de complexe wereld van nieuwe mediakanalen en verschuivende klantbehoeften.

Beste winkelketen 

De hoofdprijzen voor de beste winkelketen gingen dit jaar naar formules buiten de mode. Intratuin is door het publiek verkozen tot Beste Winkelketen van Nederland en de vakjury kende de prijs voor de Beste Winkelketen toe aan DEEN Supermarkten. DEEN Supermarkt Landsmeer DEEN Supermarkt Landsmeer werd uitgeroepen tot Leukste Winkel om bij te Werken. Webshop Coolblue kreeg de vakjuryprijs voor beste innovatie.