TOP

Wehkamp verkocht voor half miljard euro

IK-Investment Partners (IK) heeft Wehkamp.nl verkocht aan het huidige managementteam van Wehkamp: Paul Nijhof, Berend van de Maat en KPN-topman Ad Scheepbouwer.

Het merk Wehkamp kreeg een nieuwe boost toen het in 2006 door IK en kredietmanagementbedrijf Transfair werd gekocht en het zich ontwikkelde tot een van de grootste webshops in Nederland. Door de samenwerking met Miss Etam, C&A en Dyanne Beekman onderging ook hun modeaanbod een metamorfose. Tachtig procent van de omzet wordt via de webshop geboekt, dat is 270 miljoen euro op jaarbasis. De site heeft meer dan vijf miljoen bezoekers per maand. Het afgelopen boekjaar is de omzet met vijf procent toegenomen en is het operationele resultaat verdubbeld.

Volgens persbureau Reuters is er voor Wehkamp een bedrag van 500 miljoen euro betaald. De oude eigenaar, investeringsfonds IK-Investment Partners, betaalde drie jaar geleden 390 miljoen voor het thuiswinkelbedrijf. Het fonds zou daarmee een winst van 110 miljoen hebben behaald. Wehkamp zelf wil niet zeggen hoeveel er met de overname gemoeid is.

Kijk hieronder naar een video van Wehkampreporter.nl, de eigen nieuwssite van het bedrijf, over de overname.