TOP

Wat zijn de beste Griekse ontwerpers?

Heb je tijdens je all inclusive Griekenland vakantie veel kleding voorbij zien komen waar je groot fan van bent geworden? De kans is groot dat je dan deze kleren zelf ook wilt kopen om te kunnen dragen in Nederland, wat gelukkig zeker mogelijk is in ons land. Dit kun je namelijk doen door producten van de beste Griekse ontwerpers aan te schaffen. Crypto Bitcoin kopen is natuurlijk een goed idee, maar het kopen van de ontwerpen van een van de onderstaande Griekse designers ook zeker. 

Celia Dragouni 

Celia Dragouni voltooide haar studie in mode en textielontwerp aan Parsons (Parijs) en in beeldende kunst aan Chelsea College of Art (Londen). Na bijna twee jaar voor het beroemde modemerk Sonia Rykiel in Parijs te hebben gewerkt, keerde Celia terug naar haar thuisland en lanceerde ze haar eigen merk. Haar collecties zijn ontworpen voor hippie-chique vrouwen met materialen zoals zijde, fluweel, katoen en geweven textiel waarin verschillende culturen zijn verwerkt.

Callista Crafts

De naam Callista Crafts is afgeleid van een oud Grieks woord kallos dat vertaald wordt als voortreffelijke schoonheid in het Nederlands. Dit prominente Griekse merk staat bekend om zijn unieke handgemaakte lederen creaties die met traditionele technieken worden geproduceerd. Elk stuk is verfraaid met unieke patronen met natuurlijke materialen van uitzonderlijke kwaliteit. De ontwerpen zijn niet onderhevig aan seizoensinvloeden, maar zijn juist tijdloze kunstwerken. De sierlijk stijlvolle handtassen kunnen ook op maat worden gemaakt, een perfect cadeau op maat voor een speciaal persoon in je leven. 

Parthenis

Het merk Parthenis werd opgericht in de jaren 70 toen Dimitris Parthenis zijn eerste boetiek opende in Athene. Negen jaar later breidde hij zijn merk uit naar Mykonos, wat een opstap was naar zijn internationale carrière. Tegenwoordig wordt het merk geleid door Parthenis en zijn dochter Orsalia die in de voetsporen van haar vader is getreden. De minimalistische en elegante Griekse collecties zijn allemaal ontworpen en geproduceerd in Athene. De witte kleur van de Cycladen en de beroemde Griekse zomer domineren de stijl van alle ontwerpen, ze zijn dan ook elegant, zorgeloos en Grieks chic. 

Vassia Kostara Limited Collections

Na afgestudeerd te zijn met een Master aan de London School of Economics, werkte Vassia Kostara bijna tien jaar in het bedrijfsleven voordat ze haar eigen modemerk lanceerde. Door unieke stoffen van over de hele wereld in te kopen, verandert Vassia ze in unieke creaties die individueel in Griekenland met de hand worden gemaakt. Haar collecties worden benadrukt door prachtige jurken, luchtige kaftans en flatterende kimono’s. Alles over aandelen kun je online lezen, maar het is ook zeker een goed idee om je te verdiepen in dit merk. 

Zeus + Dione

Een aantal jonge modeontwerpers wil het Griekse erfgoed behouden door lokaal geproduceerde materialen zoals Griekse zijde op de voorgrond te plaatsen van de mode-industrie in Griekenland en de rest van de wereld. Zeus + Dione is een van die merken die Griekse zijde gebruikt die is geproduceerd in de stad Soufli om handgemaakte producten van verfijnd vakmanschap te creëren. Strakke en minimale lijnen zijn het hoogtepunt van hun collecties en introduceren Helleens cultureel erfgoed in de moderne samenleving.