TOP

Wat is Ethereum en hoe kom je eraan?

Wat is Ethereum en hoe kom je eraan? Na Bitcoin is Ethereum de bekendste cryptocurrency van dit moment. Velen analisten van de cryptocurrency markt zijn zelfs van mening dat Ethereum veel meer potentie heeft dan Bitcoin.

Bitcoin heeft de grotere naamsbekendheid, maar velen zouden niet verbaasd zijn als we over een jaar of 5 – 10 meer bekend zijn met Ethereum en deze cryptocurrency ook meer gebruiken dan alle andere varianten. Ethereum is een platform waarop de valuta Ether, ook wel bekend als ETH, wordt gebruikt. Dit is een open source platform, waardoor het voor jezelf mogelijk is om op maat gemaakte applicaties te maken. Dit maakt Ethereum tot de flexibelste cryptovaluta van nu. Ethereum kopen doe je eenvoudig en snel via CryptoTips.

Het begin van Ethereum

In 2009 werd Bitcoin actief. Sinds 2008, toen een flinke economische crash plaatsvond en diverse banken vielen, waren mensen op zoek naar gedecentraliseerde valuta waarbij je zonder derde partij (oftewel de bank) kon handelen. Daarnaast zocht men naar een oplossing voor het betaling bij online shops. Zo ontstond cryptovaluta. Bitcoin is nog altijd het meest bekend, maar deze digitale munt heeft ook zo zijn problemen gekend. Zo was veiligheid in de eerste jaren niet top en zijn de koersen volatiel. Zelfs nu is dit nog een probleem. Een vaak gehoorde klacht was dat Bitcoin niet open source was. Zo kun je niet zelf toepassingen programmeren.

Ethereum werd ontwikkeld met het idee dat als je een cryptovaluta open source maakt, mensen eigen toepassingen gaan maken die alleen maar een sterker platform en product opleveren. Je biedt zo particulieren en bedrijven een mate van flexibiliteit die ze bij geen enkele andere vorm van cryptocurrency hebben. Bovendien werd er goed gekeken naar de gebreken van Bitcoin, zodat Ethereum deze fouten niet zou herhalen. De ontwikkeling van Ethereum begon in 2015. Efficiëntere blockchains in combinatie met het open source platform zorgden er al snel voor dat particulieren hun eigen applicaties gingen ontwikkelen voor dit platform. Zo kun je deze cryptovaluta voor jezelf op maat maken.

Grappig feitje: alhoewel deze cryptocurrency vaak Ethereum wordt genoemd, is Ethereum eigenlijk alleen de naam van het platform. De valuta zelfs heet Ether. Mensen met veel verstand en ervaring op het gebied van cryptovaluta zeggen vaak dat Ethereum meer potentie heeft dan Bitcoin. Bitcoin profiteert vooral van de grote naamsbekendheid.

Wat zijn de voordelen van Ethereum?

Ethereum beschikt over de voordelen waar de meeste cryptocurrency over beschikken. Ten eerste is er geen sprake van een centrale instantie die in de weg zit. Waar je bij normale betalingen en overboekingen altijd via de bank moet werken, doe je dit bij cryptovaluta peer to peer (P2P). Dit scheelt een hoop gedoe en dankzij de blockchain technologie kan er niet gerommeld worden met transacties. Ethereum stond meteen als een huis en heeft geen last gehad van de opstartproblemen waar bijvoorbeeld Bitcoin wel last van heeft gehad. Hierdoor waren bedrijven al sneller geïnteresseerd in deze vorm van cryptovaluta. Dit geeft deze digitale munt een solider fundament. Groot pluspunt is dat dit een open source platform is. Voor individuen en bedrijven is het hierdoor makkelijker om eigen applicaties te ontwikkelen voor hun eigen toepassingen. Zo past Ethereum zich aan op jouw behoeften.

Hoe kan je aan Ether komen?

Voor de beginneling op het gebied van cryptocurrency is CryptoTips een handige site. Hier vind je alle info en tools die je nodig hebt om een start te maken. Denk aan meer informatie over Ether, waar je Ethereum kopen kan en reviews van ETH aanbieders.